FOTO Ovo je laboratorij za travu u stanu na zagrebačkoj Trešnjevci

Foto: MUP

POLICIJA je kod muškarca na zagrebačkoj Trešnjevci pronašla improvizirani laboratorij za proizvodnju konoplje. Sve je radio u stanu. "Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama", piše policija.

"Sumnja se da je 45-godišnjak, prema unaprijed stvorenoj namjeri, protivno odredbi članka 3 Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, a radi proizvodnje i daljnje prodaje konoplje tipa droga, nabavljao sjemenke konoplje tipa droga koje je u stanu na Trešnjevci posijao te u laboratorijskim uvjetima uzgajao biljke da bi s izraslih biljaka, nakon njihova dozrijevanja, brao cvjetne vrhove te ih sušio", piše policija.

"Policijski službenici su obavili pretragu stana na Trešnjevci te su pronašli više komada lampi, ventilacijskih crijeva, ventilatora, uređaja za mjerenje vlaga i temperature, ovlaživača zraka, metalne škare, više bočica s raznim tekućinama kao i druge predmete i stvari koje su služile kao improvizirani laboratorij za uzgoj konoplje tipa droga.

Također je pronađeno 15 teglica sa zasađenim sadnicama konoplje tipa droga, osam biljaka konoplje tipa droga visine oko 55 cm s korijenom, više plastičnih vrećica i staklenih posuda u kojima se nalazilo ukupno 143,5 grama konoplje tipa droga", piše policija.

"Stabljike konoplje tipa droga, način njihova uzgoja kao i količina pronađene droge nedvojbeno upućuju da je droga namijenjena daljnjoj preprodaji", napisala je policija.

"Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku dok su kaznenu prijavu podnijeli Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu", dodaje se.

Pročitajte više

 

Pročitajte više