FOTO Sletio s ceste, omotao se oko stupa i prepolovio ga. Čudom preživio

Vozač (59) čudom je preživio tešku prometnu nesreću koja se dogodila jučer u mjestu Međurača nedaleko od Bjelovara. Kako je bjelovar.live doznao od bjelovarske policije, vozač je oko 15.30 zbog prevelike brzine prešao na suprotnu stranu ceste, sletio u lijevi putni jarak i zabio se u betonski stup javne rasvjete. 

Vatrogasci pola sata rezali lim

Od siline udarca auto se omotao oko betonskog stupa koji je i prepolovio. Vozač je ostao zarobljen u smrskanom vozilu.  Na intervenciju su izašli pripadnici Vatrogasne zajednice Općina Nova Rača koji su se trudili što prije izvući ozlijeđenog vozača. 

"Kolegama je trebalo pola sata da prerežu lim i vozaču oslobode noge koje su bile pritisnute. Moram priznati da još nismo imali ovakvu vrstu intervencije, no najbitnije je da je čovjek preživio i da smo pomogli", kazao je Dražen Bengez, zapovjednik vatrogasne zajednice Nova Rača. Dodaje i kako je na teren izašlo devetero pripadnika dvaju lokalnih DVD-ova, Bulinac i Stara Rača, koji jedini od članova Zajednice posjeduju opremu za tehničke intervencije, a intervencijom su rukovali Branislav Despetović i Goran Ormanović. 

"Zaista, vozač je čudom preživio ovu nesreću. Inače, nije bio vezan sigurnosnim pojasom", kazao je zapovjednik Bengez. 

Otvoreni prijelom natkoljenice 

Iz bjelovarske Opće bolnice Dr. Anđelko Višić su potvrdili kako je 59-godišnji vozač zaprimljen s teškim ozljedama. 

"Radi se o otvorenom prijelomu natkoljenice i zatvorenom prijelomu potkoljenice. Ima i ozljede rebara… Pacijent je uspješno operiran i za sada je stabilno", kazali su iz bolnice. 

Pročitajte više

 

Pročitajte više