FOTO Srbin pokušao napustiti Hrvatsku sa 16 kila marihuane, uhvatili ga

Foto: Krapinsko-zagorska policija

U PETAK je na graničnom prijelazu Macelj uhićen 28-godišnji Srbin. Policija je u njegovom automobilu pronašla 16 kilograma marihuane.

Policija je objavila detalje zapljene.

Službeni policijski pas je našao travu

"U petak, 17. rujna 2021. godine oko 14:45 sati na granični prijelaz Macelj, u namjeri izlaska iz Republike Hrvatske, pristupio je 28-godišnji državljanin Srbije osobnim automobilom srpskih registracijskih oznaka.

Prilikom granične kontrole policijski službenik Postaje granične policije Macelj posumnjao je kako se u osobnom automobilu krijumčari droga te je izuzeo vozilo na detaljnu graničnu kontrolu. Sumnju na prisutnost droge u vozilu potvrdio je i službeni pas za detekciju droga Aba koji je pozitivno reagirao nakon čega je vozilo zapečaćeno.

Temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu, 18. rujna 2021. godine izvršena je pretraga osobnog automobila te je u posebno prerađenom dijelu prtljažnog prostora, u izrađenom duplom dnu, pronađeno 50 paketa marihuane težine više od 16 kilograma, odnosno točno 16.002 grama.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu za neovlaštenu proizvodnju i prometa drogama 28-godišnji državljanin Srbije predan je pritvorskom nadzorniku", objavila je policija.

Pročitajte više

 

Pročitajte više