FOTO Stotine na ulicama Mostara. Pale svijeće i traže pravdu za obitelj Krstić

Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

STOTINE građana Mostara večeras su se okupile na trgu ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače kako bi zapalile svijeće za tročlanu obitelj Krstić koja je u subotu tragično stradala u prometnoj nesreći na magistralnoj cesti u mjestu Buna-Zaton kod Mostara.

>> Nesreću su uzrokovali hercegovački tajkun i sin drugog tajkuna

Paljenje svijeća organizirano je putem Facebook grupe "Pravda za obitelj Krstić" u kojoj građani traže da se krivci za ovu tragediju privedu pravdi.

Podsjetimo, u nesreći su poginuli članovi obitelj Krstić iz Mostara, bračni par Boris (35) i Marijana (34) te njihov sin Roberto (9), dok je njihova trogodišnja kći zadobila ozljede opasne po život i na liječenju je u SKB-u Mostar, piše Klix.

Članovi obitelji Krstić žrtve su utrkivanja dvojice pijanih vozača u BMW-u i Mercedesu. Radi se o hercegovačkom tajkunu i sinu drugog tajkuna koji su se, kako se neslužbeno doznaje, pijani utrkivali na povratku s krštenja. Obitelj Krstić je danas pokopana u Mostaru, a na ispraćaju je bilo više od tisuću ljudi.

Dan žalosti

 

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić donio je odluku da danas proglasi Dan žalosti zbog prometne nesreće u kojoj je stradala obitelj Krstić.

"Proglašava se Dan žalosti u utorak 27.9.2022. godine na području Grada Mostara zbog tragične smrti naših sugrađana u prometnoj nesreći", navodi se u odluci.

Policija još nije objavila službeno izvješće o nesreći

Policija još uvijek nije objavila službeno izvješće o nesreći.

Jučer se oglasilo Tužiteljstvo, koje je samo navelo da se šire neke neprovjerene informacije.

"Zbog težine samog slučaja i tragičnih posljedica, Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije obavještava javnost da poduzima sve zakonom propisane mjere i radnje te da su naložena sva neophodna vještačenja (obdukcija tijela smrtno stradalih osoba, vještačenje tehničke ispravnosti vozila, prometno-tehnička, medicinska i ostala potrebna vještačenja), kao i da će se poduzeti i druge istražne radnje s ciljem potpunog rasvjetljavanja svih okolnosti koje su dovele do prometne nezgode s tragičnim posljedicama", priopćeno je iz Ureda glavnog županijskog tužitelja.

Tužiteljstvo navodi kako je vezano za prometnu nezgodu koja se 24. rujna oko 20 sati dogodila na magistralnoj cesti M-17 u mjestu Buna-Zaton, južno od Mostara, "primijećeno da su u pojedinim medijima objavljivane razne neprovjerene informacije i navodne verzije događaja, iza kojih Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije ne stoji".

Pročitajte više

 

Pročitajte više