FOTO U tunelu u Dalmaciji vise ogromne ledene sige: "Svi se peru od nadležnosti"

VOZAČI koji zimi prolaze kroz tunel u Dalmaciji koji povezuje Potomje na Pelješcu s mjestima Potočine i Borak strahuju za vlastitu sigurnost, kao i za sigurnost svojih putnika. Naime, kada temperature zimi padnu, sa stropa tunela vise ledene sige, piše Dalmacija danas.

S obzirom na to da je riječ o mjestima u kojima ne živi puno stanovnika, prometnicu najčešće koriste stanovnici Potomja zbog radova u maslinicima i vinogradima.

Pojedine ledene sige u tunelu veće od pola metra

Sa svoda tunela vise sige, a pojedine su dugačke i više od pola metra te predstavljaju opasnost za automobile i putnike u njima.

"Stalno apeliramo nadležne službe da reagiraju kada temperature padnu ispod nule. Tko će biti odgovoran ako se dogodi tragedija.

Ja zbog posla ovaj tunel moram prolaziti nekoliko puta na dan i svaki put prije ulaska u tunel se pomolim da sve bude u redu. Svi se peru nadležnosti, klasična hrvatska priča. Nitko nije nadležan niti će itko biti kriv ako se dogodi zlo", rekao je stanovnik Pelješca za Dalmaciju danas.

Ledene sige u ovom tunelu cijelu zimu se povremeno javljaju, ali se ta pojava pojačala posljednjih dana kada temperature noću padnu i nekoliko stupnjeva ispod nule, piše Dalmacija danas.

Pročitajte više