FOTO Iz ruševina u Turskoj nakon 73 sata izvukli curicu (5) i njene roditelje

Foto: Profimedia

NAKON što su se čuli povici ispod srušene sedmerokatnice u okrugu Onikisubat, u Sakaryi, spasioci su krenuli micati ostatke ruševina kako bi spasili preživjele. Nakon puno truda uspjeli su izvući petogodišnju djevojčicu Mir Berzan Bagis i njezine roditelje, Alija (55) i Zelal (40). Obitelj je bila pod ruševinama čitava 73 sata.

Hitne službe su ozlijeđene članove obitelji odmah prevezle u bolnicu. Zelal Bagis se zahvalila svima koji su sudjelovali u ovoj akciji spašavanja: "Drago mi je da postoje. Bog ih sve blagoslovio." U spašavanju je sudjelovao i tamošnji gradonačelnik Ekrem Yuce koji je pomagao pri prenošenju ozlijeđenih, piše AA.

Pri spašavanju sudjelovao i gradonačelnik

"Dijete je bilo jako sretno. Moja sućut našoj zemlji. Stojimo uz našu braću i sestre, srce Turske kuca ovdje. Turska je postala jedno, jedno tijelo", kazao je gradonačelnik.

U potresu koji je u ponedjeljak pogodio Tursku i Siriju ukupno je poginulo više od 16.000 ljudi, navodi se u novom izvješću koje su objavili dužnosnici i spasioci. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) procjenjuje da bi broj mrtvih mogao dosegnuti i 20.000. Samo u Turskoj je ozlijeđeno više od 53.000 ljudi.

Pročitajte više

 

Pročitajte više