FOTO Vatrogasci objavili sliku gašenja palog MiG-a

Foto: HVZ

POSADA aviona MIG-21, koji se danas srušio tijekom planske obuke na području Virovitičko-podravske županije, pronađena je na području Općine Voćin zahvaljujući uspješnoj potrazi vatrogasaca, objavila je Hrvatska vatrogasna zajednica. U traženju je sudjelovalo tridesetak vatrogasaca s područja županije, uključujući JVP Slatinu, DVD Voćin te dva vatrogasna tima s potražnim psima.

Vatrogasci su objavili i nekoliko slika s mjesta događaja.

Prema riječima županijske vatrogasne zapovjednice Matee Fras, radilo se o iznimno nepristupačnom terenu do kojeg se isključivo moglo stići kamionom i pješice.

“Vatrogasci su nakon dojave odmah krenuli u potragu te su ubrzo pronašli pilote koji su se katapultirali iz aviona na području Voćina. Nakon što su pilote pronašli, predali su ih posadi helikoptera. Vatrogasci su ujedno pronašli i truplo aviona koje je bilo u plamenu te su sudjelovali u njegovu gašenju, a tri vatrogasca su i dalje na terenu i sudjeluju u sanaciji mjesta nesreće“, kazala je zapovjednica Fras.

Piloti su u stabilnom stanju i izvan životne opasnosti. Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković pohvalio je brzu intervenciju vatrogasaca Virovitičko-podravske županije na čelu sa županijskom zapovjednicom te K-9 timove, zahvaljujući kojima je intervencija uspješno završena te su spašena dva života.

Pročitajte više