FOTO Žena autom upala u jezero u Vrgoračkom polju, policiju je dočekala na stablu

Foto: Vatrogasci Grada Vrgorca

POLICAJCI iz Postaje granične policije Vrgorac i dubrovačko-neretvanske uprave spasili su život ženi koja je tijekom zadnjeg vikenda u studenom automobilom sletjela u vodu u polju Jezero, a spasitelje je dočekala na drvetu, izvijestila je splitsko-dalmatinska policija.

U policiji kažu da su im u subotu vrgorački vatrogasci dojavili da ih je nešto poslije 5 sati nazvala vozačica i zatražila pomoć nakon što je na nepoznatoj lokaciji vozilom upala u vodu.

"Zadnjeg vikenda u studenom na području Vrgorca odvijala se akcija spašavanja ženske osobe u kojoj su djelatnici Postaje granične policije Vrgorac poduzeli sve kako bi spasili ženu koja se našla u životnoj opasnosti", piše policija u uvodu.

Policija opisala što se dogodilo.

"U subotu, 26. studenog 2022. godine u 05:20 sati policijska službenica - šef smjene u Postaji granične policije Vrgorac zaprimila je informaciju od DVD Vrgorac kako ih je nazvala nepoznata ženska osoba, da je na nepoznatom području vozilom sletjela s ceste, da je vozilo upalo u vodu i da traži pomoć. Šef smjene u policijskoj postaji zaprimio je informaciju u mogućoj lokaciji mobitela i to je bio početni trag", opisuje policija.

"Odmah su na teren, u polje Jezero upućene dvije policijske ophodnje na način da pokušaju locirati ženu. Zbog velikih oborina navedeno područje bilo je poplavljeno i pristup otežan, također je u tom trenutku bio i mrak što je uveliko odmagalo locirati ženu koja je trebala pomoć.

Šef smjene je stupio u kontakt sa ženskom osobom koja je bila u panici i strahu. Kako bi je umirila i dovela u stanje da može od nje dobiti konkretne informacije, rekla joj je kako se na terenu nalaze policijski službenici te da pokušavaju doći do nje te da surađuje s policijskim službenicima koji za njom tragaju na terenu", dodaje se.

Policija je locirala osobu na stablu

"Policijska službenica je iz operativnog dežurstva analizirajući lokaciju i dobivene informacije uputila i dodatne policijske službenike koji su otišli na moguću lokaciju osobe. Policijski službenici su koristeći se svjetlonosnim signalima na vozilu, megafonom, bljeskalicama na mobitelu, ulazeći u hladnu vodu pokušali locirati osobu.

Što je naposljetku i uspjelo, policijskim službenicima Policijske uprave dubrovačko neretvanske koji su se također uključili u potragu za osobom, a koji su informaciju o lokaciji osobe proslijedili kolegama iz PU splitsko dalmatinske. Osoba je locirana na stablu, okružena dubokom vodom, na udaljenosti od oko 300 metara nizvodno od mjesta gdje je vozilo upalo u vodu", dodaje se.

"Kako bi što prije pomogli pothlađenoj osobi, policijski službenici su u blizini pronašli čamac bez vesla, a koristeći se rukama i komadima daske doveslali do ženske osobe, pomogli joj ući u čamac te sa sebe dali dijelove odore kako bi je utoplili. Osoba je s čamcem prevezena na sigurno te predana djelatnicima HMP koji su je zbog pothlađenosti prevezli u Dom zdravlja Vrgorac na dalji pregled", opisuje policija.

Na ovaj način policijski službenici pokazali su da su u svakoj situaciji spremni pomoći građanima u opasnosti i obaviti svoju  zadaću - spašavanje života.

Pročitajte više

 

Pročitajte više