VIDEO Golemi požar u tvornici u Bihaću: "Zatvorite prozore, nemojte ići van"

Foto: Krajina.ba

U JUTARNJIM satima veliki požar je zahvatio tvornicu Austrotherm u naselju Kamenica u Bihaću u BiH koja se bavi proizvodnjom toplinskih izolacija, potvrđeno je za N1.

 

Video: N1 Sarajevo

Adnan Beganović, glasnogovornik MUP-a Unsko-sanskog kantona, kazao je da su policijske i vatrogasne ekipe na terenu i da se nastoji ugasiti vatra.

"Nemamo nikakvih detalja o nastanku i uzroku požara. Dojavu smo dobili prije pola sata i uputili smo policijske patrole na teren gdje se nalaze i vatrogasci te nastoje ugasiti vatru kako se ne bi dalje širila. Nije još poznato ni ima li ozlijeđenih, a to će se znati nakon što se obuzda vatra i obavi očevid", naveo je Beganović, a s fotografije s društvenih mreža vidljivo je da  se crni oblak dima nadvio iznad tog područja.

Austrotherm je austrijska firma koja je u Bihaću s radom počela 2018. godine.

"Izbjegavajte boravak na otvorenom, zatvorite prozore"

Stanovnicima obližnjih naselja dan je naputak da zatvore prozore i izbjegavaju boravak na otvorenom.

"Ovim putem obaviještavamo mještane naselja Turija, Vrsta, Izačić, Kamenica, Vikići, Bugar, Gata i Zlopoljac da zbog velike količine dima izbjegavaju do daljnjeg boravak na otvorenom te da zatvore prozore na obiteljskim kućama i ostalim objektima stanovanja", priopćeno je. Uzroci požara u naselju Kamenica trebali bi biti poznati tek nakon što vatra bude ugašena, a očevid završen.

Pročitajte više