Goluža: Zastupnica Možemo spava na sjednici. Možemo: Boljela ju je glava na pauzi

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL, Trpimir Goluža/Facebook

NESTRANAČKI zastupnik u zagrebačkoj gradskoj skupštini Trpimir Goluža objavio je fotografiju svoje kolegice, zastupnice Možemo Marte Kiš. U svojoj objavi je naveo kako je "skupštinsku klupu pretvorila u neudoban skupštinski krevet". 

"Nadam se da na ovoj sjednici neće biti gradskih zastupnica niti zastupnika koji će zastupničku klupu koristiti kao krevet i koji će umjesto aktivnog sudjelovanja u radu Skupštine vrijeme zasjedanja Skupštine iskoristiti za spavanje", napisao je Goluža na Facebooku. 

Na objavu su reagirali i iz Možemo. 

"Kao i inače u svojim objavama na društvenim mrežama, skupštinski zastupnik Mosta Trpimir Goluža manipulira informacijama i pokušava zavaravati javnost. Zastupnicu skupštinskog kluba Možemo! Martu Kiš fotografirao je kako se nosi s teškom glavoboljom u pauzi zasjedanja skupštinske sjednice, a ne tijekom trajanja rasprave.

Također, riječ je o sjednici u prosincu 2022., a ne ovotjednoj, kako je Goluža lažno objavio. Umjesto da je skupštinskoj kolegici Kiš ponudio pomoć kao kolega, ali i kao liječnik, zastupnik Goluža odlučio je to iskoristiti, fotografirati je i tu fotografiju upotrijebiti za prizemnu difamaciju, čime je ponovno pokazao koliko malo drži do dobrobiti drugih i osnovnih postulata liječničkog zvanja", rekli su iz Možemo. 

U skupštinu ušao preko Mostove liste

Goluža je skupštinu ušao preko Mostove liste. Ovaj bivši predsjednik liječničke komore nestranački je zastupnik u zagrebačkoj skupštini, a član je dvaju odbora - onoga za prostorno uređenje i za zdravstvo. 

Goluža je, podsjetimo, ostavio iglu u maternici trudnice dok joj je radio zahvat serklaže. Tada su se medijima javili i izvori koji su tvrdili da je on sve htio zataškati, ali da su se prisutni u sali bojali za trudnicu pa su sve ispričali.

Igla u trudnici ostala 12 tjedana

Goluža je tada za Index ispričao svoju verziju priče. Rekao je da je igla ispala s neispravnog 20-ak godina starog iglodržača, kojim su liječnici godinama prisiljeni raditi jer nemaju boljih.

"Komplikacije treba razlikovati od pogrešaka, a sve to opet od podlih podmetanja i zlonamjernih tekstova objavljenih radi pokušaja diskreditacije nas koji smo se usudili dovesti u pitanje i ugroziti interese donedavno nedodirljivih centara moći unutar zdravstvenog sustava." Igla je u trudnici ostala sve dok nije rodila, čak 12 tjedana.

Pročitajte više