Gordana Buljan Flander gostovala u Bujici, za svoju ostavku krivi Tomaševića

Screenshot: Bujica/Z1

GORDANA BULJAN FLANDER, bivša šefica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, gostovala je u emisiji Bujica.

"Ugledna klinička psihologinja i integrativna psihoterapeutkinja iznijela je svoje mišljenje o Aferi Kongo i procesu koji se u Zambiji vodi protiv optuženika za međunarodnu trgovinu djecom, bliskim Možemo", piše Velimir Bujanec.

"Svako peto dijete u Hrvatskoj je seksualno zlostavljano"

Buljan Flander je rekla i da trans crtići na HRT-u "nisu u najboljem interesu djece" te da je "svako peto dijete u Hrvatskoj seksualno zlostavljano do 14. godine", kaže Bujanec.

Za ostavku, koju je dala uživo u programu Nove TV, Buljan Flander krivi zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića. "Tomašević me tri mjeseca nije htio primiti na razgovor iako sam ga htjela obavijestiti o alarmantnim podacima o seksualnom zlostavljanju zagrebačke djece", rekla je u Bujici.

Psihijatar Herman Vukušić, jedan od organizatora propale hetero parade, također je hvalio Buljan Flander i pozvao svoje pratitelje na Facebooku da pogledaju emisiju.

"Ako nikada niste gledali Bujicu (što ne vjerujem) obavezno pogledajte večerašnju emisiju u kojoj je gostovala prof.dr. Gordana Buljan - Flander i po prvi puta u hrvatskom javnom prostoru rekla veliku istinu: Nad djecom u Kongu izvršen je separacijski zločin", piše Vukušić.

Godinama uživala besprijekoran ugled, uskoro izbile afere

Podsjetimo, Buljan Flander je gotovo 20 godina uživala gotovo besprijekoran ugled kao osoba koja nesebično pomaže žrtvama zlostavljanja te kao velika zaštitnica djece. Često je govorila o seksualnom zlostavljaju djece i o njihovom mentalnom zdravlju.

>> Tko je Buljan Flander? Smatrala se glavnom zaštitnicom djece, a odlazi zbog skandala

Imidž koji je pažljivo njegovala ozbiljno je poljuljan nakon presude suca Općinskog građanskog suda u Zagrebu Andrije Krivaka. On je portalu H-Alter odredio privremenu mjeru zabrane objavljivanja tekstova o ravnateljici Buljan Flander i o Poliklinici. Riječ je o presedanu kojim je sud zapravo zabranio pisanje o nekoj osobi, ali i instituciji, što je bio rijetko viđen napad na medijske slobode.

Buljan Flander je zasmetala serija tekstova novinarke Jelene Jindre koji su objavljeni proteklih mjeseci na portalu H-Alter pod naslovom "Sustav za zaštitu ili zlostavljanje djece?", u kojima se problematizira njen rad, odnosno rad Poliklinike kojoj je na čelu.

Brojne pritužbe na njen rad

Ubrzo su u javnost izašle afere vezane za njen rad, a reagiralo je i Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, koje je pokrenulo postupak izvanrednog upravnog nadzora nad zakonitosti rada i postupanja Centra za socijalnu skrb Zagreb, Podružnice Maksimir, vezano uz slučaj Severine Vučković.

>> Što je to "koncept otuđenja djeteta"? Uvela ga Buljan Flander, mnogima je sporan

Javila se tada i udruga B.a.b.e. i upozorila na velik broj pritužbi na rad Buljan Flander. I Inicijativa Spasi me odbila je sudjelovati na konferenciji Ministarstva socijalne politike jer je ondje bila ravnateljica Poliklinike Buljan Flander.

Kasnije se oglasila i Udruga za promicanje prava pacijenata, iz koje su rekli kako su i oni zaprimili veći broj pritužbi na Polikliniku Buljan Flander. 

 

 

 

Pročitajte više