Gori hrastova šuma kod Novske, požar gasi 40 vatrogasaca

Ilustracija: Srećko Niketić/PIXSELL

POŽAR 15-ak hektara hrastove šume na području Rajića kod Novske i dalje je aktivan, gase ga lokalna vatrogasna društva, a angažiran je i helikopter s uređajem za gašenje MTV Mi8, izvijestili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Na terenu je 40 vatrogasaca s 12 vatrogasnih vozila iz JVP-a Novska te DVD-ova Jasenovac, Brestača, Bročice, Kozarice, Nova Subocka, Stara Subocka, Plesmo, Novska, Sigetac, Rajić i Jazavica Roždanik.

Također, u gašenju sudjeluju i pripadnici Šumarije. Nakon što je jučer pomagao jedan protupožarni zrakoplov At 802 F (Airtractor), u jutarnjim satima će se angažirati jedan helikopter s uređajem za gašenje MTV Mi8.

Gori mlada šuma na nepristupačnom terenu

"Požarom je zahvaćena hrastova šuma na površini od 15.7 hektara. Vatrogasna intervencija je u tijeku, a radi se o mladoj šumi i nepristupačnom terenu s dosta stijena, stoga su se u gašenje uključile i zračne snage. Požar držimo pod kontrolom i radi se na njegovoj lokalizaciji", rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Dojava o ovom požaru stigla je jučer u 14 sati u Javnu vatrogasnu postrojbu Novska te su se u njegovo gašenje odmah uključile vatrogasne organizacije s područja Sisačko-moslavačke županije.

Pročitajte više

 

Pročitajte više