Grad Rijeka: Očekujemo da policija najstrože kazni nasilnike s Platka

Foto: PIXSELL/Goran Kovacic

GRAD Rijeka se oglasio o divljačkom napadu na dva HGSS-ovca i djevojku na Platku. Najoštrije su osudili nasilje i poručili da očekuju od policije da budu najstrože kažnjeni.

"Najoštrije osuđujemo neobjašnjivo divljanje i nasilje koje se ove nedjelje dogodilo na Platku. Istinski suosjećamo s ozlijeđenima, članovima HGSS-a i osobama koje su pritekle u pomoć pa također bile izložene divljačkom nasilju i ozbiljnim ozljedama.

 

"Očekujemo da policija nasilnike najstrože kazni"

Očekujemo da policija nasilnike najstrože kazni i time pošalje poruku o nedopustivom ponašanju kojim su ugroženi ljudski životi.
Ovo nije samo pitanje remećenja reda i mira niti pitanje tučnjave, radi se, sudeći prema medijskim izvještajima, o neopisivom divljaštvu koje je izvan svih civilizacijskih normi.

Na ovakve pojave ne možemo i ne smijemo se oglušiti. Nasilje koje se dogodilo na Platku ugrozilo je sve posjetitelje izletišta, a posebno je zabrinjavajuća činjenica da su s teškim ozljedama završili oni koji su pritjecali u pomoć i pokušali spriječiti divljanje.

"Jedino najstrožom kaznom možemo pokazati da kao društvo ne želimo zakazati"

Biti osjetljiv na nasilje i društveno odgovoran, reagirati i biti građanin koji se nasilju suprotstavlja u ovom se slučaju pokazalo poraznim. Stoga očekujemo najstrože kazne za počinitelje jer jedino tako će se u ovom specifičnom slučaju pokazati da kao društvo ne želimo zakazati", reakcija je vodstva Grada Rijeke i jasna poruka koja se suprotstavlja nasilju pozivajući na izricanje strogih kazni počiniteljima.

Pročitajte više

 

Pročitajte više