Grad Varaždin i Kaufland raskidaju ugovor vezan uz Varteks

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

GRAD Varaždin i Kaufland suglasni su o raskidu ugovora temeljem kojeg se na dijelu poslovnog prostora Varteksa, u sklopu projekta Varteks kvart - urbana regeneracija, planirao graditi novi poslovni trgovački centar, priopćili su iz Gradske uprave.

Iz Grada Varaždina su naveli da je skoro pokretanje pravnih poslova sporazumnog raskida ugovora inicirao Kaufland dok je Grad Varaždin pozitivno odgovorio, budući da rokovi za dogovor hipotekarnih i založnih vjerovnika, koji su preduvjet za nastavak projekta, ističu do kraja godine.

Iako je očekivao i nadao se da će doći do dogovora vjerovnika "za što još postoje minimalne, gotovo nikakve šanse, gradonačelnik Neven Bosilj sada je suglasan da se krene u raskid ugovora između Kauflanda i Grada Varaždina", navodi se u priopćenju.

„Kao i svako ozbiljno poslovno društvo, tako i Kaufland ima definirate termine za realizaciju investicija. Ako se do dogovora ne može doći u tim definiranim rokovima, a očito se to ne može riješiti jer se vjerovnici čvrsto, ukopano, drže svojih pozicija, ne vidimo nikakve mogućnosti realizacije cijelog projekta", istaknuo je Bosilj.

Varaždinski gradonačelnik najavio je da su zato predvidjeli da se tijekom sljedećeg tjedna sastanu s predstavnicima Kauflanda i naprave sporazumni raskid ugovora.

Pročitajte više

 

Pročitajte više