Zagreb je danas odlučio dati još 100.000 naših kuna za maksimirsko ruglo

Foto: Pixsell

GRAD ZAGREB, koji trenutno vodi Jelena Pavičić Vukičević, raspisao je natječaj za izradu projektne dokumentacije za rušenje, odnosno uklanjanje istočne tribine stadiona Maksimir. Natječaj je objavljen danas, a rok za dostavu ponude je svega tjedan dana, odnosno do 21. travnja ove godine točno u podne. Procijenjena vrijednost nabave je 100 tisuća kuna bez PDV-a.

>> Spomenik korupciji: Kako su na maksimirsko ruglo spiskali 900 milijuna naših kuna

Valja naglasiti kako je Pavičić Vukičević prije mjesec dana najavila kako bi srušila 5.000 tona tešku istočnu tribinu maksimirskog stadiona.

"Osluškivala sam bilo građana te sam dala nalog za rušenje istočne tribine, koja je zapravo nakon potresa neupotrebljiva. Sanacija tribine koštala bi previše. Mislim da je u ovom trenutku najbolje tu tribinu srušiti. Mi ćemo kroz 10 dana također ići s arhitektonskim natječajem, koji će dati cjelovito rješenje za obnovu", rekla je Pavičić Vukičević u Dnevniku HTV-a 20. ožujka ove godine, naglasivši da je ona za izgradnju novog stadiona. Rekla je tada da bi novac za tu investiciju našla u bankama i fondovima Europske unije te je odbacila kritike kako bi o tome trebao odlučivati onaj koji dobije skore izbore u Zagrebu. 

Nakon potresa novac Zagrepčana idu najvećem spomeniku korupciji

U zadnjih dvadeset godina Grad Zagreb više je puta naručivao i plaćao projektne dokumentacije te raspisivao natječaje za rješenje problema stadiona Maksimir koji koristi GNK Dinamo. Svi natječaji su na kraju poništeni, a samo za izradu raznih projektnih dokumentacija potrošeno je više desetaka milijuna.

Za održavanje i uređenje stadiona Maksimir pokojni gradonačelnik Zagreba Milan Bandić preko raznih gradskih ureda već više od 15 godina slao je Zdravku Mamiću stotine milijuna kuna, dok se od 1997. godine do danas vrijednost ulaganja u obnovu Maksimira procjenjuje na više od 900 milijuna kuna. Rezultat je vidljiv danas. Stadion Maksimir jedan je najskupljih, a u isto vrijeme i najružniji stadion u Europi.

> Spomenik korupciji: Kako su na maksimirsko ruglo spiskali 900 milijuna naših kuna

Proračunski novac tako se opet ulaže u stadion, i to nakon što je 22. ožujka prošle godine Zagreb pogodio težak potres, najsnažniji u više od stoljeća, koji je iza sebe ostavio devastiran Donji grad, kao i niz zagrebačkih perifernih naselja.

Pročitajte više

 

Pročitajte više