Grad Zagreb objavio urbanističko-arhitektonski natječaj za dječji vrtić u Sloboštini

Ilustracija: Shutterstock

Grad Zagreb, u suradnji s Društvom arhitekata Zagreb, objavio je u petak javni natječaj za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja za izgradnju Dječjeg vrtića Sloboština čija planirana vrijednost investicije iznosi oko 4.3 milijuna eura.

Dječji vrtić Sloboština će na 6400 četvornih metara zemljišta imati bruto površinu od 2300 četvornih metara, a moći će primiti 180 djece u 10 odgojnih skupina (5 jasličkih i 5 vrtićkih), priopćeno je iz gradske uprave. Raspisivač i investitor je Grad Zagreb, a provoditelj i organizator natječaja Društvo arhitekata Zagreb.

Tomašević: Nadam se velikom broju radova na natječaju

Za ovaj natječaj osigurano je 25.000 eura nagradnog fonda, pri čemu će pobjedniku pripasti prva nagrada u neto iznosu od 10.000 eura. Natječaj je otvoren do 25. rujna, a do kraja listopada će biti poznat pobjednički rad. 

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević istaknuo je da paralelno s ovotjednim otvaranjem petog vrtića u mandatu i devet vrtića koja su u izgradnji, pokreću drugu generaciju investicija u nove vrtiće u Podbrežju, Borovju, Stenjevcu i drugdje.

"U sklopu toga otvaramo i urbanističko-arhitektonske natječaje poput ovog za Dječji vrtić Sloboština koji je vrlo važan za Gradsku četvrt Novi Zagreb Istok", rekao je, dodavši kako se nada velikom broju radova na natječaju kako bi se pronašla najbolja rješenja, "ekonomična, održiva i u funkciji djeteta."

Napomenuo je da je Grad Zagreb u travnju također pokrenuo urbanističko-arhitektonski natječaj za Dječji vrtić Jarun.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.