Građevinac u Britaniji ubio dvije prostitutke. Njihova tijela zapalio u bačvi za ulje

Foto: Sussex/Kent Police

GRAĐEVINSKI radnik iz Velike Britanije (41) proglašen je krivim za ubojstvo dviju seksualnih radnica u razmaku od šest mjeseci. Tijekom suđenja doznalo se da je tijelo jedne od žrtava bacio u bačvu za ulje, polio benzinom i zapalio ostatke.

Dvostruki ubojica Mark Brown ubio je prošle godine Leu Ware i Alexandru Morgan, koje su radile u eskort službi, te zapalio njihova tijela u bačvi za ulje na udaljenoj farmi u blizini St. Leonardsa, u Sussexu, nakon što ih je upoznao putem web stranice za seksualne usluge.

Brown je Morgan (34), samohranu majku dvoje djece, bacio u svojevrsnu spalionicu kućne izrade te zapalio, a zatim se riješio njenih ostataka. Od nje su ostali samo pougljenjeni zubi i fragmenti kostiju. Tijelo 33-godišnje Ware nikad nije pronađeno, ali tužitelji smatraju da ju je ubio na isti način.

"Za ovakav zločin postoji samo jedna kazna – doživotni zatvor"

41-godišnjak je danas osuđen za oba ubojstva. Sudac Nicholas Hilliard je kazao da za ovakav zločin postoji samo jedna kazna – doživotni zatvor. Dodao je da će do siječnja odlučiti hoće li Brown imati mogućnost pomilovanja, piše Daily Mail.

Tijekom suđenja se doznalo da je Brown 33-godišnju Ware, majku troje djece, držao u transportnom kontejneru na farmi, kontrolirao svaki njen korak i vrijeđao je. Ware je posljednji put viđena 6. svibnja 2021. Nakon što ju je ubio, počeo je tražiti njezinu zamjenu. Morgan je namamio na farmu s obećanjima novog i drukčijeg života. Njezin nestanak je prijavljen u studenom 2021.

Nakon ubojstva uzimao socijalnu pomoć žrtve

Brown je radio kao građevinski radnik, zaštitar u hotelu i na festivalima te trgovac automobilima. Držao je ukradene automobile na farmi Little Bridge, reparirao ih i potom dalje prodavao. Ima jednog sina s partnericom Lisom Clarke.

Brown je pronašao Morgan i Ware na web stranicama za seksualne usluge, a zatim se povezao s njima na društvenim mrežama te ih obasipao porukama. Nakon što je ubio Leu Ware, neko vrijeme je uzimao njezinu socijalnu pomoć ukravši tako najmanje 12.000 funti.

Pročitajte više