Gradonačelnik Knina o incidentu: Nepojmljivo je da netko napadne djevojčicu

Screenshot: RTL

OBRAČUN u Kninu, koji je počeo napadom srpskog košarkaša Save Lašića i njegove supruge na 25-godišnjakinju i 13-godišnjakinju iz Knina zbog nesuglasica u prometu, završio je fizičkim okršajem između dvije obitelji.

Sukob je za RTL komentirao kninski gradonačelnik Marijo Ćaćić. I pripadnici srpske nacionalne manjine i Hrvati uznemireni su zbog ovog incidenta. Ćaćić je prokomentirao koliko ovakvi incidenti narušavaju mir i suživot.

"Ja i moji prethodnici dugo govorimo da mi nemamo suživot, mi imamo život. Mi u Kninu zajedno živimo i imamo iste probleme. Ovo je jedan jako rijedak slučaj i ovo nije međunacionalni konflikt, nego je nastao kao sukob u prometu", rekao je Ćaćić za RTL.

Mještani kažu da se radi o obitelji koja je već sudjelovala u sličnim incidentima.

"Nepojmljivo je da netko napadne djevojčicu od 13 godina"

Gradonačelnik kaže da je preko medija čuo da je takvih incidenata bilo i prošlih godina.

"Pozivam sve građane Knina i šire da smirimo tenzije jer je ovo izdvojeni slučaj. U zadnjih pet godina smo imali možda jedan ovakav slučaj. Ne bih htio trivijalizirati, to je velik problem. Nepojmljivo je da netko dođe i napadne djevojčicu od 13 godina. Policija je napravila uviđaj. DORH će do kraja obaviti proceduru", rekao je gradonačelnik Knina.

U Kninu i Hrvati i Srbi zastupaju iste stavove i kažu da se ovakvim incidentima narušava zajedništvo. "Meni je jako drago zbog toga. To pokazuje jednu koheziju i homogenost. Nama nije u cilju da se ovdje potencira konflikt jer on ne postoji. Ja osobno poznajem policajca koji je u tome sudjelovao i znam da se radi o jednoj časnoj obitelji", komentirao je Ćaćić za RTL.

 

Pročitajte više