Gradonačelnik Rijeke: Javljaju nam se vozači iz ostatka Hrvatske. Privlače ih plaće

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Rijeke u HNK Ivana pl. Zajca u povodu Dana grada dodijeljene su nagrade i priznanja, među kojima Nagrada za životno djelo kapetanu Berislavu Vraniću. Nagrada mu je dodijeljena za iznimna profesionalna postignuća i promicanje pomorske profesije u svjetskim razmjerima.

Godišnje Nagrade Grada Rijeke uručene su ravnatelju Gradske knjižnice Rijeka Niki Cvjetkoviću za osobit doprinos izgradnji nove knjižnice te promicanju knjižničarstva Rijeke; Željku Pendiću za doprinos kulturno-umjetničkom životu i urbanom identitetu i novinaru Ervinu Pavlekoviću za doprinos promicanju kulture i kulturnog stvaralaštva u cjelini, a posebno popularizaciji filmske umjetnosti i filmske kritike.

Riječki gradonačelnik Marko Filipović ustvrdio je da je Rijeka i dalje najveće gradilište u Hrvatskoj. "Rijeka to zaslužuje biti s obzirom na svoj potencijal i s obzirom na svoju jedinstvenu poziciju. I zato u Rijeku treba nastaviti ulagati kroz javne i privatne projekte", rekao je.

Gradonačelnik se hvalio projektima

Među projektima u realizaciji izdvojio je drugi najveći europski projekt u Hrvatskoj, vrijedan preko 230 milijuna eura, namijenjen sustavu vodoopskrbe i odvodnje. Lani su dovršene Gradska knjižnica i nova bolnica, a autobusni kolodvor na Žabici gradi se planiranom dinamikom.

Gradonačelnik je izrazio nezadovoljstvo stanjem u gradskom prijevozniku Autotrolej. Naveo je da poduzimaju sve što mogu da to promijene. "Počeli su se javljati vozači iz drugih dijelova Hrvatske, privučeni boljim plaćama i uvjetima, ali preduga procedura odgađa dolazak stranih vozača", kazao je.

Istaknuo je da je odluka gradske uprave da izdvaja potreban iznos za uređenje gradskih stanova koje će, po povoljnim uvjetima, iznajmiti mladima. No, dodao je, pitanje stanovanja za mlade prije svega mora riješiti država.

Došao i ministar Butković

"I zaista nestrpljivo očekujemo predstavljanje stambene politike vlade, koja je već trebala biti poznata javnosti, a Rijeka će svakako iskoristiti sve mogućnosti", rekao je.

Predsjednica Gradskog vijeća Ana Trošelj navela je da su se tom tijelu zbog gospodarske krize i inflacije u najvećoj mjeri nametale teme koje i nisu izravno u njegovoj nadležnosti, ali se o njima moralo raspravljati kako bi se ostvario zajednički cilj – dobrobit sugrađanki i sugrađana, ali i svih onih koji dolaze tražeći bolje sutra. 

Okupljene su pozdravili ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, kao izaslanik predsjednika vlade, i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, kao izaslanik predsjednika RH.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.