Grbin: Nek' Plenković pita Merkel kako treba reagirati kad se zabrani ulaz u kafić

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

PREDSJEDNIK SDP-a Peđa Grbin pozvao je premijera Andreja Plenkovića da u vezi s natpisom na ulazu u riječki kafić, kojim se HDZ-ovcima poručuje da nisu dobrodošli, pita njemačku kancelarku Angelu Merkel kako je ona reagirala kad joj je bio zabranjen ulaz u jedan restoran u Berlinu.

"U demokratskom društvu kritika vlasti je poželjna i nužna. Čudi me da predsjednik vlade Andrej Plenković, koji je samodeklarirani Europejac, to ne zna. Pa kad već ne zna, pozivam ga da pita Angelu Merkel kako je ona reagirala kada joj je bilo zabranjeno ući u jedan restoran u Berlinu, ili neka nazove gospođu Mariju Pejčinović Burić, koja je glavna tajnica u Vijeću Europe pa da je malo priupita za praksu Europskog suda za ljudska prava", rekao je Grbin u Splitu na predstavljanju SDP-ova kandidata Ante Franića za splitskoga gradonačelnika.

U vezi s kafićem u Rijeci Grbin je rekao kako svatko ima pravo reći što misli, ali on bi, dodao je, ipak volio da to "bude malo pristojnije i da ne uključuje zabrane, i da se ne kaže da ovaj ili onaj nije poželjan".

"Predsjednik vlade RH odjednom je prepoznao diskriminaciju i zbog nje svaki dan plače", ocijenio je.

Po njegovim riječima, Plenković "svjesno manipulira tom pričom" kako bi prikrio druge probleme, primjerice, blokadu rada bolnica i kaos u cijepljenju.

"Već sljedećeg tjedna prijeti nam blokada bolnica zato što dug za lijekove veledrogerijama rapidno raste. I dok vlada, kad od nje tražimo moratorij za kredite za naše građane, kad od nje tražimo moratorij na ovrhe za one koji su zbog pandemije ostali bez posla, lakonski poručuje da se dugovi moraju plaćati, kad je ona u pitanju, ta politika očito ne djeluje i dugovi se ne plaćaju, nego se gomilaju", rekao je Grbin.

Pročitajte više