Grmoja: Milanović može tražiti ukidanje Ustavnog suda, to je mogući odgovor

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

NIKOLA Grmoja iz Mosta još jednom je komentirao odluku Ustavnog suda, koji je odbio Mostove prijedloge za referendume za koje su skupili gotovo 400.000 potpisa.

Grmoja kaže da Milanović može u sabor poslati prijedlog da se ukine Ustavni sud.

"Ovaj sramotan sastav Ustavnog suda iskadrovirali su HDZ i SDP. Most je tada kod njihova izbora upozoravao da se radi o nestručnim osobama upitnih moralnih kvaliteta, od kojih su neki bili pod optužbama za primanje mita dok su drugi kumski i stranački povezani s onima koji su ih predložili", piše Grmoja.

"Ovakva skandalozna odluka Ustavnog suda samo je potvrda onog na što smo upozoravali. Šeksov i Bačićev kum Šeparović po nalogu Plenkovića poručio je 400 tisuća građana da su potkapacitirani i izvršio najgrublju moguću agresiju na Ustav i ustavni poredak", kaže.

"Predsjednik Republike Hrvatske ima puno veće ovlasti nego mi kao zastupnici i može u sabor uputiti prijedlog ukidanja Ustavnog suda i to je mogući odgovor na grubo kršenje Ustava koje se može okarakterizirati kao državni udar.

Naše reakcije na ovo grubo kršenje Ustava pripremamo, a posebno ako krenu s novom represijom na jesen. Nikad nismo ostavili građane na vjetrometini pa nećemo ni sada", piše Grmoja.

Pročitajte više