Grmoja: Priopćenje Ine je veća bomba od Kovačevićevog svjedočenja

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

SABORSKI zastupnik Mosta Nikola Grmoja reagirao je sinoć na priopćenje Ine u vezi s navodima izrečenim na sjednici Antikorupcijskog vijeća ocijenivši da je ono "veća bomba" od svjedočenja bivšeg šefa Janafa jer u njemu "tvrde da je vlada podržala gašenje rafinerije".

"Večerašnje priopćenje INA-e je veća bomba od Kovačevićeva svjedočenja jer u priopćenju tvrde da je vlada, kao suvlasnik INA-e podržala gašenje rafinerije i preusmjeravanje nafte prema Mađarskoj", objavio je na Twitteru Grmoja, koji je i predsjednik Antikorupcijskog vijeća.

"Hoće li Plenković demantirati i Inu?"

Upitao je hoće li premijer Andrej Plenković danas demantirati i Inu, kao što je već demantirao navode bivšeg šefa Janafa Dragana Kovačevića koje je izrekao tijekom saslušanja na Antikorupcijskom vijeću.

Kovačević, koji je ujedno i Uskokov osumnjičenik, danas je izjavio da je premijer Andrej Plenković na sastanku u vladi 2018. sugerirao da se potpiše memorandum koji bi značio gašenje sisačke rafinerije, što je Plenković kasnije opovrgnuo. 

"Tu je sve jasno - niti sam ja naredio da se potpisuje memorandum, niti sam ja naredio - a takve nebuloze smo gledali neki dan u medijima - da se zatvara sisačka rafinerija", rekao je u četvrtak premijer u izjavi novinarima u Pragu. Dodao je i da su "poslovne odluke o tome hoće li sisačka rafinerija raditi ili ne, ili se transformirati, odluke Ine kao kompanije".

Ina: Zatvaranje rafinerije podržala oba vlasnika

Ina je u sinoćnjem priopćenju, na što u svojoj objavi upozorava Grmoja, istaknula, među ostalim, da je zaustavljanje prerade nafte u Sisku te prodaje nafte na tržištu isključivo poslovna odluka kompanije koju su podržala oba većinska vlasnika. 

"Zbog teza koje se u javnosti provlače posljednjih dana, željeli bismo naglasiti da je zaustavljanje prerade u Sisku te prodaje nafte na tržištu isključivo poslovna odluka kompanije koju su podržala oba većinska vlasnika. Naime, rafinerija u Sisku je bila neprofitabilna godinama, a s obzirom na današnja kretanja zajedno s riječkom rafinerijom stvarala bi gubitak veći od 1,5 milijardi kuna godišnje", navodi se u njihovu priopćenju.

Pročitajte više