GSS BiH spasio mladiće koji su kod Mostara zapeli u snježnom nevremenu

Foto: HGSS

ČETVORICU mladića koji su ostali zaglavljeni u automobilu zbog nanosa snijega i vjetra nedaleko od Mostara spasili su rano jutros pripadnici Hercegovačke gorske službe spašavanja (HGSS), a zbog prvog ovosezonskog snijega zatvorena je i jedna prometnica na području Hercegovine. 

Kako su izvijestili iz GSS-a BiH, mladići su se u trenutku snježne oluje sinoć zatekli na uzvisini Podveležju kod Mostara, nedaleko od novoizgrađenog vjetroparka.

Automobil nije imao zimsku opremu, mladići nisu bili prikladno odjeveni, a ostali su bez hrane i vode. Zbog snijega i vjetra izgubili su orijentaciju. 

Spašavali ih po orkanskom vjetru i snijegu

Odmah po pozivu za pomoć prema njima je upućen tim od sedam gorskih spasilaca HGSS-a Mostar. Po orkanskom vjetru i snijegu, s iznimno slabom vidljivošću, gorski spasioci locirali su zaglavljeno vozilo u blizini mjesta Dobrč i vjetroelektrane Podveležje.

Pronađene mladiće su pješice ispratili do najbližih vozila gorske službe spašavanja oko 4 sata ujutro. 

Zatvorene ceste

Prvi ovosezonski snijeg izazvao je i probleme u dijelu Hercegovine. Zbog snijega i snježnih nanosa za sav promet zatvorena je dionica prometnice između Posušja i Jablanice, koja vodi preko Parka prirode Blidinje, izvijestili su iz Automoto saveza u BiH sa sjedištem u Mostaru. 

Vozače na dionici prometnice između Livna i Kupresa preko prijevoja Borova Glava se upozorava na učestale izlaske divljih konja na kolnik. 

Pročitajte više