Habijan o saslušanju Kovačevića: Uskokov optuženik pokušava pronaći slamku spasa

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

DAMIR HABIJAN iz HDZ-a, potpredsjednik Antikorupcijskog vijeća, ustvrdio je da je oporba inscenirala "malu i tužnu predstavu" sa saslušavanjem Dragana Kovačevića, a namjera vladajućih nije bila to spriječiti, nego usprotiviti se zloupotrebi saborskih akata.

"U saboru danas svjedočimo maloj, ali tužnoj predstavi Antikorupcijskog vijeća za koju je prije toga na Odboru za Ustav, Poslovnik i politički sustav utvrđeno da su na njoj javna saslušanja nezakonita i protivna odluci o osnivanju tog radnog tijela. Tu predstavu vode i u njoj sudjeluju politički marginalci", izjavio je Habijan novinarima.

"Osoba koja je Uskokov optuženik pokušava pronaći slamku spasa"

"Tužno je da se pred Antikorupcijskim vijećem koristi osoba koja je Uskokov optuženik, a oporba sugestivnim pitanjima, što je zakonom zabranjeno, pokušava inscenirati i sagraditi neku svoju priču koju je počela prije nekoliko mjeseci. Osoba koja je Uskokov optuženik pokušava pronaći slamku spasa da se izvuče iz svojih sudskih postupaka, a u tome mu u ovom trenutku uvelike pomaže i koristi oporba", ocijenio je.

"Ova inscenirana, mala i tužna predstava pravo je ogledalo današnje oporbe, a vidi se da je najavljeni veliki rezultat i zaključak Antikorupcijskog vijeća isto tako tužan", kaže Habijan.

Ustvrdio je kako HDZ nije namjeravao bilo koga spriječiti da svjedoči, već je oporba zloupotrijebila saborske akte, iako upravo oporba inzistira na proceduri. Zato smo tražili izjašnjavanje Odbora za Ustav, a ne da se spriječi bilo kakvo javno saslušavanje, ističe Habijan.

Pročitajte više