HAK: Ceste mokre, ima magle. Do 2. 10. ograničenja prometa zbog biciklističke utrke

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

KOLNICI su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, zbog lokalno izraženijih pljuskova moguće je zadržavanje veće količine vode na kolniku, a mogući su i odroni, osobito na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Ponegdje ima i magle.

CRO RACE 2022. od 27. rujna do 2. listopada

Od danas, 27. rujna, do 2. listopada održava se međunarodna biciklistička utrka “ CRO Race 2022”. Na prometnicama kojima se kreće utrka bit će na snazi privremena regulacija prometa na dijelu javnih cesta, a ograničenje prometa na tim dionicama obavljat će se uz nazočnost djelatnika policije i predstavnika organizatora.

HAK upozoravamo sudionike u prometu da se biciklistička utrka održava u uvjetima normalnog odvijanja prometa, no s povremenim zaustavljanjem prometa neposredno prije nailaska i prolaska biciklista. Moguća su zaostajanja biciklista koji sudjeluju u utrci, pa je potrebno povećati oprez u prometu.

Prva etapa vozi se danas od 10,30 do 17,30 sati Osijek-Ludbreg - i to na relaciji: Osijek-Višnjevac-Valpovo-Podravska Moslavina-Čađavica-Suhopolje-Virovitica-Pitomača-Virje-Koprivnica-Ludbreg.

Radovi

Večeras od 22 sata do 5 sati ujutro na autocesti A1 zbog radova bit će zatvorena dionica između čvorova Dugopolje i Šestanovac u oba smjera (zatvoren i čvor Bisko). Obilazak: čvor Dugopolje (A1) - DC1 - ŽC6145 - ŽC6260 - DC220 - DC60 - DC39 - čvor Šestanovac (A1) i obratno.

Večeras od 22 do 5 sati zbog radova izvanrednog održavanja u tunelima Vršek, Lučice, Sopač i Sleme za sav promet u oba smjera bit će zatvorena dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Ravna Gora i Delnice. Obilazak: državna cesta DC3 kroz Gorski kotar.

Zbog radova u tunelu Sveti Ilija na državnoj cesti DC76 Baška Voda-Zagvozd od 21 do 5 sati dionica od državne ceste DC8 s južne strane tunela do zaseoka Stanići (Rastovac) sa sjeverne strane tunela Sv. Ilija, uključujući i tunel Sv. Ilija, bit će zatvorena za sav promet.

Granice

Na graničnom prijelazu Tovarnik (Šid) teretna vozila čekaju 3 sata na ulazu.

Na ostalim graničnim prijelazima nema dojava o dužim čekanjima.

Zbog nepovoljnih vremenskih prilika u prekidu je brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak.

Pročitajte više