HAK: Pojačan promet u smjeru mora, zbog vjetra zabrane na Jadranskoj magistrali

Foto: PIXSELL/Antonio Jakus

NA zagrebačkoj obilaznici (A3) kolona je između čvorova Jankomir i Lučko u smjeru naplatne postaje Lučko oko 3 kilometra, izvijestili su jutros iz Hrvatskog autokluba. Pojačan je promet na cestama u smjeru mora, posebice na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb, A7 Rupa-Rijeka.

Zbog vjetra na dionicama Jadranske magistrale (DC8) Bakar-Novi Vinodolski i Senj-Karlobag, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće (DC99) i lokalnoj cesti Kraljevica-čvor Križišće zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na dionicama Jadranske magistrale (DC8) Novi Vinodolski-Senj i Karlobag-Sveta Marija Magdalena zabrana je dodatno za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (DC8).

Srna na A3

Srna je uočena na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvora Lužani i čvora Slavonski Brod, a u oba smjera vozi se uz ograničenje brzine 60 kilometara na sat, pa iz Hrvatskog autokluba korisnike mole za dodatan oprez.

Od sutra do 18. studenoga zbog sanacije nadvožnjaka Sučević na državnoj cesti DC1 Gračac-Knin zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse na dijelu državne ceste obuhvaćenom radovima. Obilazak je cestom Gračac-DC27-Obrovac-Benkovac-DC56-DC59-DC1-Knin. Ostala vozila prometuju naizmjence uz regulaciju semaforima.

U pomorskom prometu nema poteškoća

Pelješki most i pristupne ceste namijenjeni su isključivo prometu motornih vozila te se njima ne smiju kretati pješaci, biciklisti i motorna vozila koja ne mogu razviti brzinu veću od 60 km/h. Na svim su čvorištima postavljeni prometni znakovi. Iz HAK-a mole vozače da zaustavni prometni trak na Pelješkom mostu koriste isključivo u slučaju izvanredne situacije (kvar na vozilu, prometna nezgoda i sl).

Na graničnom prijelazu Macelj/Guškovje i na ulaz i na izlaz čeka se do pola sata. U pomorskom prometu nema poteškoća.

Pročitajte više

 

Pročitajte više