HAK: Vozači, oprez. Ne krećite na put bez zimske opreme

Foto: PIXSELL/Kristina Stedul Fabac

KOLNICI su jutros mjestimice vlažni i skliski, a ponegdje ima i magle. Zbog niskih temperatura moguća je poledica na vlažnim dijelovima kolnika, osobito na mostovima i nadvožnjacima, javio je Hrvatski autoklub (HAK). Vozače se poziva da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče na 49.+300 km između čvorova Novigrad i Karlovac u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine 60 km/h.

Zimski uvjeti

Zimski su uvjeti i promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama u Gorskom kotaru i Lici: DC23 Kapela-Žuta Lokva; DC42 u mjestu Poljanak; DC218 Bjelopolje-Donji Lapac-GP Užljebić; DC429 Selište Drežničko-Prijeboj; ŽC5144 Sveti Juraj-Krasno, ŽC5140-Krasno-Otočac; ŽC5217 Bruvno-Mazin-Dobroselo; na pojedinim lokalnim i županijskim cestama Ličko-senjske županije; na pojedinim županijskim i lokalnim cestama u Gorskom kotaru (Čabar, Vrbovsko, Delnice, Gornje Jelenje); LC Brod Moravice-Vele Drage-Razdrto zatvorene su za sav promet.

Zbog vode na kolniku za sav promet zatvorene su ŽC3253 između Košutarice i Mlake; LC67209 Veliki Prolog- Draževitići; LC50118 Floričići-Jakomići; LC67207 Vrgorac-Orah (preko polja).

Zbog aktivnog klizišta na državnoj cesti DC5 dionici Okučani-Lipik vozi se usporeno, uz privremenu regulaciju i ograničenje brzine od 30 km/h.

Na DC47 Trokut (g.ž.PS)-čvor Novska (A3)-Hrvatska Dubica-Hrvatska Kostajnica (D30)-Dvor (D6) zbog visokog vodostaja rijeke Une i oštećenog kolnika zabranjuje se promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona i ograničava se brzina na 40 km/h.

Zbog zimskih uvjeta zatvorena je državna cesta DC547 Sveti Rok-Mali Alan-tunel Sveti Rok, a za teretna vozila zatvorena je državna cesta DC232 Sisak-Jasenovac od ustave Trebež do mosta na rijeci Trebež.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima. U pomorskom prometu nema poteškoća.

Pročitajte više

 

Pročitajte više