HDZ nazvao Ahmetović SDP1, Bernardića SDP2, a Grmoju SDP3

Foto: PIXSELL/Patrik Macek, Tomislav Miletić, Hrvoje Jelavić

IZ HDZ-a su danas reagirali na izjave bivšeg predsjednika SDP-a Davora Bernardića i jednog od lidera Mosta Nikole Grmoje, koji su izjavili da se vlada ne snalazi u okolnostima galopirajuće inflacije, a osvrnuli su se i na istupe SDP-ove zastupnice Mirele Ahmetović, ironično ih nazvavši SDP1, SDP2 i SDP3.

Bivši šef SDP-a, sada Socijaldemokrat Davor Bernardić i Mostov Nikola Grmoja ranije danas su u saborskoj raspravi o novom zakonu o zaštiti prava potrošača ustvrdili da se vlada ne snalazi u okolnostima koje donosi galopirajuća inflacija i da se ponaša kao da se ništa ne događa.

"SDP1, SDP2 i SDP3 već neko vrijeme uspješno surađuju"

"Ahmetović (SDP1), Bernardić (SDP2) i Grmoja (SDP3) već neko vrijeme uspješno surađuju i usklađuju medijske istupe. A kako su se oni 'snalazili' to hrvatski građani već dobro znaju", istaknuo je HDZ u objavi na Facebooku.

"Dok je u Metkoviću, gradu svog nastanka, SDP3 bio na vlasti, dijelio je šakom i kapom protuzakonite otkaze kako bi zaposlio pola Grmojine rodbine. I sad Grad Metković samo na ime izgubljenih sudskih sporova mora platiti milijun kuna odšteta i kazni. Stoga je posve razumljivo da je Most u 'svom' gradu doživio šest izbornih debakla zaredom", naveli su iz HDZ-a.

"Na sreću, spriječili smo njihove zloćudne naume"

Ali, kako su dodali, "Grmoja ne žali jer je ostvario svoj cilj - preselio se u Zagreb. Bernardić i Ahmetović, dok su SDP2 i SDP1 bili ista partija, zloguko su najavljivali 400.000 otkaza u covid-krizi i krah turizma i nastojali demontirati ključni energetski projekt za Hrvatsku - LNG terminal.

Na sreću, naša vlada RH i HDZ spriječili su njihove zloćudne naume, kao što će ih spriječiti i u budućnosti. Kao što će i SDP3 prvom prilikom doživjeti i sedmi uzastopni poraz od našeg Dalibora Milana, gradonačelnika Metkovića", zaključio je HDZ.

Pročitajte više