HDZ ismijava ljude iz Domovinskog pokreta koji su bili na "Festivalu slobode"

Screenshot: Index

HDZ je večeras na Facebooku objavio da je političarima Domovinskog pokreta, koji su danas bili na "Festivalu slobode" u Zagrebu, umjesto 30. obljetnice Bitke za Vukovar bilo važnije "zloupotrebljavati pojam slobode i ugrožavati zdravlje drugih odgovaranjem građana od cijepljenja protiv covida-19".

"Koliko su autentični u brizi za Vukovar, toliko su uvjerljivi u znanju i argumentaciji o cjepivu"

"Političarima Domovinskog pokreta, onima još preostalim, danas je umjesto 30. obljetnice Bitke za Vukovar bilo važnije zloupotrebljavati pojam slobode i ugrožavati zdravlje drugih odgovaranjem građana od cijepljenja protiv covida-19. Koliko su autentični u svom 'domoljublju' i 'brizi' za Vukovar i hrvatske branitelje, toliko su uvjerljivi i u svom znanju i argumentaciji o cjepivu i koronavirusu", objavio je HDZ na Facebooku.

"Festival slobode 2.0" održao se danas na zagrebačkom Trgu bana Jelačića gdje je okupljeno mnoštvo izrazilo svoje nezadovoljstvo epidemiološkim mjerama za suzbijanje širenja koronavirusa, a s govornice se pozivalo na miran otpor mjerama i cijepljenju. Na festivalu se okupilo više tisuća ljudi, koji su popunili istočnu stranu Trga bana Jelačića te je bio nakratko zaustavljen i tramvajski promet.

Na festivalu su se mogli vidjeti i saborski zastupnici i dužnosnici političkih stranaka, među ostalima, Stjepo Bartulica (DP)  i Igor Peternel (DP) te Zlatko Hasanbegović (Blok za Hrvatsku).

Pročitajte više