HDZ izgubio većinu u Zadarskoj županiji

Ilustracija: Marko Dimic/PIXSELL

DOSADAŠNJI predsjednik Županijske skupštine Zadarske županije Antonio Vučetić, jedan od trojice vijećnika s tzv. Kapovićeve liste, na početku Županijske sjednice dao je neopozivu ostavku.

Zbog njegovog je poteza HDZ izgubio većinu te su hitno tražili stanku kako bi pronašli rješenje za dalje, javlja Zadarski.hr.

Kako je naveo Vučetić, razlozi raskidanja suradnje su neslaganje s većinskim HDZ-om, s kojim nisu mogli pronaći zajednički jezik. 

"Došao je trenutak za prerezati, zato sam dao ostavku"

"Mi smo došli s konkretnim prijedlozima, imali smo programsku koaliciju koja je došla stvarati i raditi na projektima te pridonijeti zajedničkom razvoju županije. Međutim, nakon stisnute ruke i nakon dogovora s našim koalicijskim partnerom, oni su odjednom shvatili da im je jednostavnije ne ulaziti u koaliciju. Po meni je to biti politički varalica", jasan je bio Vučetić.

"Politika koju smo trebali provoditi na raznim razinama i dogovor koji smo imali oko imenovanja upravnim vijećima u tim institucijama se nisu desili. Već se četiri mjeseca ništa ne događa, a mi na Viru na to nismo navikli. Zato je došao trenutak za prerezati to, ako nešto ne funkcionira, onda ne funkcionira i zato sam dao ostavku", zaključio je Vučetić.

Pročitajte više