HDZ o uhićenju zbog Plenkovića: Komesarka Ahmetović pokazala svu raskoš lažljivosti

Foto: Robert Anic/PIXSELL

ZBOG prijetnje premijeru Andreju Plenkoviću u komentaru objavljenom na Facebooku zadarska je policija u petak uhitila 72-godišnjeg M.Ć. iz Briševa kod Zadra. On je ispod objave o dolasku predsjednika vlade u Maslenicu, povodom obilježavanja 29. obljetnice VRO-a Maslenica '93, na FB profilu jednog zadarskog portala napisao kako bi Andreja Plenkovića trebalo dočekati pokvarenim jajima.

"Triba ga dočekati pokvarenim jajima njega i njegove poltrone, nitko nije toliko ponizi i izdao Hrvate, narcisoidni jadnik", napisao je 72-godišnjak u svom komentaru objavljenom 20. siječnja na portalu Kalelarga info.

U optužnom prijedlogu, čiju redaktiranu verziju je objavio portal Zadarski.hr, navodi se kako je M.Ć. "narušio javni red i mir, vrijeđanjem i omalovažavanjem predsjednika Vlade RH koji je 21. siječnja dolazio u Maslenicu u svojstvu službene osobe radi obavljanja službene dužnosti u svezi obilježavanja 29. godišnjice VRO Maslenica".

O slučaju se oglasio i HDZ

Policija je ranije danas objavila kako uhićenja nisu izvršena po Plenkovićevom nalogu. Cijelu priču komentirao je popodne i HDZ na svom Facebooku.

Oni su prozvali SDP-ovu Mirelu Ahmetović i zastupnicu GLAS-a Anku Mrak Taritaš, koje su kritizirale ova uhićenja. HDZ podsjeća da su se slična uhićenja događala i kad je na vlasti bio SDP. Priložili su i dva skrinšota.

"PODSJETNIK ZA „ZABORAVNE“ & LICEMJERNE!

"SDP-ova komesarka Ahmetović opet je demonstrirala svu raskoš vlastitog neznanja & lažljivosti.

Premda je zadarska policija već pojasnila da se radi o redovitom postupanju u okviru službene dužnosti te da je na nadležnom sudu da donese konačnu odluku, ona svejedno i dalje laže da je premijer Andrej Plenković imao veze s kriminalističkim istraživanjem koje je provedeno nad dvojicom muškaraca zbog moguće povrede Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

U lažnim se optužbama komesarki priključila i čelnica “utjecajnog” GLAS-a Mrak-Taritaš, nekadašnja Milanovićeva ministrica. Stoga ćemo im malo osvježiti pamćenje kako je policija postupala u vrijeme njihovog „znamenitog“ mandata.

Za oporbu, koja se bavi pamfletima, samo su dvostruki kriteriji vječni", piše HDZ.

 

Pročitajte više