HDZ-ovac autom udario biciklisticu i pobjegao. Zvali smo ga, poklopio je slušalicu

Foto: Hina, Screenshot Youtube Slavonskobrodska televizija

NAČELNIK Općine Davor, HDZ-ov Đuro Anđelković skrivio je 21. rujna prometnu nesreću u Novoj Gradiški te pobjegao s mjesta nesreće, neslužbeno doznaje Index.

Pretjecao biciklisticu

Više o ovom događaju pitali smo PU brodsko-posavsku. Ovo je njihov odgovor:

"Dana 21. rujna, u 19:40, u Ljupini, na ŽC 4157, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena. Policijski službenici su očevidom na mjestu događaja utvrdili da je nepoznati vozač, upravljajući osobnim automobilom započeo pretjecati biciklisticu, no nije držao dovoljan sigurnosni razmak, te je osvrtnim zrcalom udario u ruku vozačice bicikla u dobi od 58. 

Nakon toga je napustio mjesto događaja, a nije s oštećenom razmijenio podatke niti je obavijestio policiju. Biciklistici je naknadno pružena liječnička pomoć te su ozljede okvalificirane kao lakše", napisali su nam iz PU.

"Policijski službenici su odmah započeli s traganjem za nepoznatim vozačem i vozilom te su provjerili i pregledali oko 70 vozila. Kvalitetnim radom policijskih službenika izdvojeno je nekoliko vozila, da bi sutradan, oko 7 sati, policijski službenici otkrili vozača osobnog automobila i utvrdili da je isti sudjelovao u prometnoj nesreći. 

Poklopio nam je slušalicu

Radi se o 56-godišnjaku protiv kojega su policijski službenici podnijeli optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu", napisali su iz ove policijske uprave.

Inače, Index je kontaktirao i Anđelkovića, koji nas je saslušao i samo odgovorio: "Ja sam u Rimu." Nakon toga je poklopio slušalicu. Pitali smo i Općinski sud u Slavonskom Brodu, no njihov odgovor nismo dobili. SB online je neslužbeno doznao da je Anđelkoviću izrečena kazna zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od četiri mjeseca te novčana kazna u iznosu od 10.000 kuna.

Već tri mandata na čelu Davora

Tko je Đuro Anđelković? Radi se o HDZ-ovcu, inače, profesoru tjelesnog odgoja, kojemu je ovo treći mandat na čelu općine Davor. Uvidom u imovinsku karticu, doznali smo da Anđelković kao načelnik ima plaću od 14.963 kune. Naveo je kako je vlasnik više njiva i oranica, ali i OPG-a Đuro Anđelković, koji je stekao nasljedstvom.

Što se tiče automobila, navodi se samo da mu bračna partnerica ima automobil Suzuki Swift iz 2010. godine.

Inače, SB online neslužbeno doznaje da je načelnik Anđelković od prije poznat policiji po ovakvim ili sličnim događajima. Navode kako je također nedavno imao bijeg s mjesta nesreće.

Pročitajte više

 

Pročitajte više