HDZ-ovac koji je sa sinom krao željezo izašao iz stranke. SDP: Neviđeno kokošarenje

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

NAKON što je policija danas provela kriminalističko istraživanje protiv Stjepana Turkovića i njegovog sina zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe željezne armature s gradilišta obilaznice Turnja, reagirao je i županijski HDZ. 

>> Istaknuti HDZ-ovac sa sinom krao željeznu armaturu s gradilišta, uhvatila ih policija

Pokrenuli su postupak njegova isključenja iz stranke. Ali on je već i sam podnio izjavu o istupanju iz stranke.

"Nakon saznanja o djelovanju gospodina Stjepana Turkovića koje je prouzročilo štetne posljedice za ugled stranke, predsjednica ŽO HDZ-a Karlovačke županije Nada Murganić i predsjednik GO HDZ-a grada Karlovca Damir Mandić pokrenuli su postupak bezuvjetnog isključenja iz Hrvatske demokratske zajednice.

U međuvremenu je gospodin Stjepan Turković podnio izjavu o istupanju iz članstva HDZ-a čime se obustavlja i gore navedeni postupak. Napominjemo kako gospodin Turković nije bio obnašatelj stranačkih funkcija u županijskoj i gradskoj organizaciji", rekli su iz HDZ-a za Kaportal.

SDP: Neviđeno kokošarenje

Oglasio se i karlovački SDP. 

"Može li niže?

"Da je netko od HDZ-ovaca uhvaćen u krađi stvarno nije nikakva novost, ali da se krade ovako bezočno, da se u „po bijela dana“ tovari armaturno željezo s gradilišta zaobilaznice Turnja i da to radi istaknuti karlovački HDZ-ovac, zajedno sa svojim sinom, takvo kokošarenje, čini nam se, još nismo vidjeli.

Ta kleptomanija kod HDZ-a ne preže ni od čega. U početku su se pokrala zdrava poduzeća u privatizaciji, onda se kralo iz proračuna, državnog i inih lokalnih, što za
strančicu što za sebe same, pa se prešlo na europski novac, a sada... armatura s gradilišta.

Pored toga svi se redom fino uhljebili do koljena sedmog, pa valjda sada, eto, iz hobija kradu. Od sebe i svojih sugrađana. Past će sada kojekakve isprike uz standardnu mantru: “Nitko nije kriv dok mu se to ne dokaže!“. A nama će reći partija i tuži i sudi - unaprijed.

Kaj god, ekipo iz HDZ-a. Mičite šape s javnog novca i naše, hrvatske, imovine. I nemojte se pitati poput vašeg pravomoćnog osuđenog i utamničenog šefa (I.S. 69): “Pa gdje su ti HDZ-ovi lopovi? Zašto nisu u zatvoru?“.

Tu su oni među vama, samo čekamo vijesti da vidimo tko je sljedeći na redu", stoji u priopćenju.

Pročitajte više