HDZ-ovac koji je autom udario biciklisticu i otišao: Nisam osjetio kontakt

Screenshot: YouTube

NAČELNIK Općine Davor, HDZ-ov Đuro Anđelković skrivio je 21. rujna prometnu nesreću u Novoj Gradiški te otišao s mjesta nesreće.

Potvrdio nam je to sam Anđelković, koji nam se javio nekoliko sati nakon što smo ga prvotno kontaktirali. Prvi nam je put, nakon što nas je saslušao, samo rekao da je u Rimu i poklopio slušalicu.

Sada nam je, pak, rekao: 

"Vezano za Vaš upit o događaju od 21.09.2022. g, obavještavam Vas da nisam osjetio kontakt retrovizora s biciklom, a tek ujutro sam vidio da je retrovizor oštećen. Nisam bio pod utjecajem alkohola i želim izraziti žaljenje zbog nemilog događaja."

Pretjecao biciklisticu

Više o ovom događaju pitali smo PU brodsko-posavsku. Ovo je njihov odgovor:

"Dana 21. rujna, u 19:40, u Ljupini, na ŽC 4157, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena. Policijski službenici su očevidom na mjestu događaja utvrdili da je nepoznati vozač, upravljajući osobnim automobilom započeo pretjecati biciklisticu, no nije držao dovoljan sigurnosni razmak, te je osvrtnim zrcalom udario u ruku vozačice bicikla u dobi od 58. 

Nakon toga je napustio mjesto događaja, a nije s oštećenom razmijenio podatke niti je obavijestio policiju. Biciklistici je naknadno pružena liječnička pomoć te su ozljede okvalificirane kao lakše", napisali su nam iz PU.

"Policijski službenici su odmah započeli s traganjem za nepoznatim vozačem i vozilom te su provjerili i pregledali oko 70 vozila. Kvalitetnim radom policijskih službenika izdvojeno je nekoliko vozila, da bi sutradan, oko 7 sati, policijski službenici otkrili vozača osobnog automobila i utvrdili da je isti sudjelovao u prometnoj nesreći", dodali su. 

Već tri mandata na čelu Davora

Tko je Đuro Anđelković? Radi se o HDZ-ovcu, inače profesoru tjelesnog odgoja, kojem je ovo treći mandat na čelu Općine Davor. Uvidom u imovinsku karticu, doznali smo da Anđelković kao načelnik ima plaću od 14.963 kune. Naveo je kako je vlasnik više njiva i oranica, ali i OPG-a Đuro Anđelković, koji je stekao nasljedstvom.

Što se tiče automobila, navodi se samo da mu bračna partnerica ima automobil Suzuki Swift iz 2010. godine.

SB online neslužbeno doznaje da je načelnik Anđelković od prije poznat policiji po ovakvim ili sličnim događajima. Navode da je nedavno također pobjegao s mjesta nesreće.

Pročitajte više