HDZ-ovac upao na prosvjed Radničke fronte, vikali mu da je majmun

Screenshot: Facebook

HDZ-ov saborski zastupnik Mario Kapulica upao je na prosvjed Radničke fronte pred HDZ-om.

S ukrajinskom zastavom stao je pred mikrofone i rekao: "Četiri sata nakon što je Putin proglasio aneksiju oni koji ga podržavaju održavaju prosvjed pred HDZ-om. To je sramotno, živjela Ukrajina."

Prisutni su mu vikali: "Majmune!"

"Majmune jedan, što si došao provocirati. Za vjekove ste izdali narod", vikali su okupljeni.

Prije toga prekinuo je u izjavi Katarinu Peović i došlo je do verbalne prepirke kada mu je članica RF-a Sandra Crnković pokušala iz ruku uzeti zastavu Ukrajine.

Crnković je nakon prosvjeda Hini izjavila da je Kapulica došao s "dva HDZ-ova tjelohranitelja". Ona mu je iz ruku pokušala uzeti zastavu Ukrajine koju je donio, da im se, kako je rekla, "ne bi narušio prosvjed i zagadio prostor s takvom jednom provokacijom, jer je Radnička fronta vrlo dobro komunicirala prema javnosti zašto su bili suzdržani vezano za Deklaraciju o Ukrajini".

"Suludo je to što radi"

Peović je novinarima rekla da je to što je Kapulica napravio "suludo".

"Suludo je da jedan saborski zastupnik vladajuće stranke ima potrebu ne samo doći na prosvjed i izreći svoje nezadovoljstvo nego i tijelom sa svojim suradnikom spriječiti moj izlazak s press konferencije", rekla je Peović. "Znači", dodala je, "njima nitko nije došao niti smo provocirali. Oni su došli i provocirali nas."

Radnička fronta pokretač je inicijative “Za budućnost bez HDZ-a” u koju pozivaju sve organizacije, udruge i pojedince bez obzira na stranačku pripadnost kako bi zajednički usmjerili svoje aktivnosti prema rušenju HDZ-a.

Pročitajte više

 

Pročitajte više