HDZ-ovac zbog Ukrajinaca napao Most: "Bježanija. Nije im prvi put"

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

HDZ-ov zastupnik Josip Borić izjavio je u srijedu kako mostovaca nema na saborskoj raspravi o obuci ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj jer za njih na toj temi nema dovoljno populističkog materijala i da "nije prvi put da ih nema kad treba povući".

Most, naime, nije raspravljao ni u ime kluba ni pojedinačno.

"To znači bježanija od teme jer među njima nema istog stava", rekao je Borić i ustvrdio da to nije prvi put da Mosta nema kad "treba povući".

"To je već 10.-15. put kad je teško, kad treba povući, da nema Mosta", odgovorio je Borić stranačkom kolegi Damiru Habijanu koji se zapitao gdje je Most nestao i zašto danas nema mišljenje, a inače ga ima o svemu drugom.

"To nije most koji spaja, nego razdvaja, to je ekipa ljudi koja populistički nastoji nastupati o svakoj temi, no ovdje za njih nema dovoljno populističkog materijala", izjavio je Borić.

Pavliček HDZ-ovim zastupnicima: Igrate se vatrom!

Marijan Pavliček (HS) opetovao je da Suverenisti neće podržati odluku o obuci ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj jer smatraju da se time ugrožava sigurnost hrvatskih građana, te je HDZ-ovim zastupnicima poslao upozorenje.

"Vi se igrate vatrom, jer ako, kojim slučajem, uspijete doći do 101 ruke, kupite pojedince, budite jako oprezni", rekao im je i poručio da će biti odgovorni ako se nešto dogodi sljedećih nekoliko godina u Hrvatskoj, "neki atentat ili nešto".

"Pazite što radite i kako dižete ruke", poručio im je.

Brkan (HDZ): Ukrajina bije boj za sve nas

"Ne znam je li španjolski parlament donio odluku, ali danas je u Madridu puknula ruska bomba", uzvratio mu je Jure Brkan (HDZ) čudeći se takvom stavu Suverenista.

"Imamo agresora Putina, sad mu se treba oduprijeti, Ukrajina bije boj za sve nas i ovo je najmanje što možemo, a metu je Putin davno na svima nama nacrtao", rekao je Pavličeku.

Saborska rasprava o obuci ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj u sklopu misije EUMAM traje od jutra. Oporba tvrdi da je vladina odluka o obuci protuustavna i da su zastupnici žrtve predsjednika države i premijera. HDZ odbacuje oporbene tvrdnje i poziva je da bude na pravoj strani povijesti.

Da bi sabor potvrdio vladin prijedlog Odluke potrebna je dvotrećinska većina, 101 glas, koji se, nakon današnje rasprave, čini teško dohvatljiv.

Pročitajte više

 

Pročitajte više