HEP otpisao račune svim kućanstvima na potresom pogođenom području

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

HRVATSKA elektroprivreda (HEP) će, sukladno popisu jedinica lokalne samouprave na potresom pogođenom području koji je utvrdio Stožer civilne zaštite, kupcima i korisnicima kategorije kućanstvo otpisati potraživanja za energiju za prva tri mjeseca 2021.

Kako podsjećaju u priopćenju, sukladno obvezi iz Zaključka vlade, Stožer civilne zaštite utvrdio je popis jedinica lokalne samouprave u kojima će se provesti mjera otpisa potraživanja: "Sva kućanstva iz navedenih općina bez obzira na stupanj pretrpljene štete bit će oslobođena plaćanja troškova električne energije". HEP će, sukladno tom popisu, svim svojim kupcima i korisnicima kategorije kućanstvo u Petrinji, Glini, Sisku, Hrvatskoj Kostajnici, Lekeniku, Sunji, Donjim Kukuruzarima, Majuru, Dvoru, Topuskom, Gvozdu, Jasenovcu, Hrvatskoj Dubici, Martinskoj Vesi, Pokupskom i Kravarskom otpisati potraživanja za energiju za siječanj, veljaču i ožujak.

Oglasili se zbog dezinformacija

Priopćenjem su se, pojašnjavaju u utorak iz HEP-a, oglasili zbog dezinformacija o modelu otpisa potraživanja za energiju koje su se pojavile na terenu.

HEP poručuje kako će navedenim krajnjim kupcima otpisati sva potraživanja vezana za isporučenu energiju te druga potraživanja u visini jedinstvenog računa za isporučenu energiju s pripadajućim naknadama.

Također će otpisati i potraživanja u vezi s premještanjem priključaka na elektroenergetsku mrežu zamjenskih objekata na privremeni smještaj kao što su kontejner, mobilna ili kamp-kućica, pomoćni objekt na istoj lokaciji, uključujući izgradnju novog priključka na istoj lokaciji te kasnije premještanje priključka za potrebe napajanja obnovljenog, odnosno novog objekta.

Krajnjim kupcima kategorije kućanstvo čiji su objekti pretrpjeli štetu i čiji je opskrbljivač HEP Elektra ili HEP Opskrba otpisat će se ukupan iznos računa za električnu energiju, a kupcima čiji je opskrbljivač neko drugo društvo izvan HEP grupe neće se naplatiti dio računa koji se odnosi na naknadu za distribuciju i prijenos električne energije.

HEP Toplinarstvo će također otpisati potraživanja navedenih kupaca kategorije kućanstvo za isporučenu toplinsku energiju u iznosu jedinstvenih računa za siječanj, veljaču i ožujak 2021. 

Pročitajte više

 

Pročitajte više