Hezbolah: Napali smo Izrael raketama i dronovima. Ovo je odmazda

Ilustracija: EPA

Libanonski Hezbolah danas je priopćio da je lansirao rakete i naoružane bespilotne letjelice na devet izraelskih vojnih lokacija u koordiniranom napadu, drugi dan zaredom pojačavajući neprijateljstva na južnoj granici Libanona. Napadi su izvedeni kao odmazda za izraelski napad u utorak, u kojem je ubijen viši zapovjednik Hezbolaha na terenu.

Skupina je u priopćenju objavila da je ispalila rakete Kaćuša i Falak na šest lokacija izraelske vojske. Njihova televizija Al-Manar izvijestila je o više od 100 ispaljenih raketa odjednom. U priopćenju Hezbolaha stoji da je također lansirao dronove na sjedište izraelskog sjevernog zapovjedništva, sjedište obavještajne službe i vojarnu.

Porast tenzija

Sigurnosni izvor rekao je Reutersu da je riječ o ispaljivanju najmanje 30 napadačkih dronova odjednom, što je do danas najveći napad te skupine dronovima u osmomjesečnom ratu.

Hezbolah, kojem potporu daje Iran, i Izrael razmjenjuju vatru od izbijanja rata u Gazi u listopadu, ali posljednja dva dana došlo je do naglog porasta tenzija nakon izraelskog napada u kojem je ubijen zapovjednik Hezbolaha. Skupina je objavila da je današnji napad odgovor na atentat na zapovjednika Taleba Samija Abdalaha. Već je u srijedu izvela najmanje osam napada u znak odmazde.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.