HGSS detaljno opisao napad MMA-ovaca: "S leđa su ga brutalno udarili u glavu"

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

HGSS je održao konferenciju za medije na kojoj je detaljno opisao brutalni napad na Platku koji se dogodio u nedjelju. Podsjetimo, HGSS-ovce su napala trojica MMA boraca.

>> Imamo imena MMA napadača iz BMW-a. Jedan je bivši reprezentativac, tata mu član HDZ-a

 

"Gore na Platku bio sam ja, bili smo gore, bio je jedan prekrasan dan, nedjelja. Na kraju dana, nakon svih naših aktivnosti, imali smo dežurstva gdje smo sudjelovali u aktivnostima. Imali smo i akciju spašavanja, u kojoj je sudjelovalo troje naših članova, nedaleko od Platka. To je sve završilo oko 17 sati. Mi smo se zabavljali, bila je odlična atmosfera. 

Nešto prije 20 sati vidjeli smo auto kako drifta na skijalištu, što se znalo događati nekoliko puta na godinu. Auto se zaglavio, mi smo se svemu tome osvrnuli i nismo pridodavali važnost tome dok smo bili u kafiću. Već smo i zaboravili da netko postoji vani i da otkopava auto. Svjesni smo bili da su to neki mladići i cure što su bili prije toga s nama zajedno u kafiću", rekao je pročelnik HGSS-a Marko Andrić.

"S leđa su mu zadali brutalni napad"

"U datom momentu jedan od naših prijatelja odlazi s curom kući, također nismo ništa pridodavali važnosti. U jednom trenu me jedan od poznanika uhvatio i govori da su napali našeg člana ispred. Vidjeli smo iz kafića da se nešto događa, istrčali smo van i pokušali obraniti našeg prijatelja i to rastaviti.

Nažalost, ja nisam vidio prvi napad koji se dogodio. Kasnije je on dobio još jedan udarac zbog kojeg je pao, pored mene, na moje oči. Ne znam koji točno mladić ga je udario, ali netko od tih napadača s tim automobilom. Nakon što je pao taj drugi put, pokušao se pridići u sjedeći položaj i pri tome mu je jedan od njih s leđa zadao brutalni udarac u glavu, to je izgledalo jako ružno. Mi smo mu izvadili jezik i okrenuli ga na bok, sve ono za što smo obučeni, mobilizirali smo ga, pružili mu kisik. Ja sam se udaljio i tražio pomoć i da me se spoji na policiju", ispričao je.

"Naš kolega je prošao jako loše"

"Sudjelovao sam u tome da obranimo našeg kolegu, izašao sam van. Naš kolega je prošao jako loše. Napadači nisu pokušali pobjeći, ali nisu se činili normalni. Vikali su da su oni borci, isticali su da su istrenirani. Moj poznanik je pokušao rastaviti sve, u cijelom metežu se pojavilo deset, 15 ljudi. Svi iz lokala su htjeli pomoći. Ne znam kako je došlo do drugih ozljeda", dodao je.

Govorio je o ozlijeđenom kolegi. 

"Nažalost, kolega još nije oporavljen. Na relaciji je kuća-bolnica. Čuo sam se s njim i rekao je da doma leži, doma leži, spava, ima vrtoglavice. Rekao je da danas ide doktoru", kazao je. "Apsurd u cijeloj priči je da je čovjek koji je ozlijeđen dva sata ranije spasio dvije izgubljene planinarke prema Kleku. Napadnut je bez ikakvog povoda", zaključio je. Rekao je da je odmah pozvao 112 te da su gore i snimke i da je odmah dao sve podatke policiji.

Kolega napadnutog HGSS-ovca: Želimo sankciju u skladu s onim što su učinili

Pročelnik HGSS-a Josip Brozičević za N1 je ispričao pojedinosti napada na Platku.

"Žalosni smo i ogorčeni. Po mojim informacijama, kolega još uvijek nije završio sve liječničke preglede i tek nakon njih će se znati konačno njegovo stanje i ozljede. Mi najoštrije osuđujemo ovaj napad. Umjesto nas se ovdje mogao naći bilo tko, roditelji s djecom ili netko stariji. Vjerujem da bi jednako završilo. To nas žalosti kao spašavatelje koji cijeli život posvećujemo spašavanju. Vjerujemo da će policijska istraga pokazati pravu istinu i da će u skladu s tim biti sankcionirani počinitelji", rekao je Brozičević.

Ističe da se ovaj napad dogodio potpuno ničim izazvan.

"Kolega je na putu prema kući sa svojom djevojkom prolazio pored mladića koji su ostali zakopani u snijegu s automobilom. I vjerojatno im nije mogao pomoći. Nije to jednostavno, niti ima opremu, niti smo mi za to u tim situacijama. To je njima zasmetalo", rekao je Brozičević.

Upitan za komentar činjenice da su napadači pušteni kući uz prekršajne prijave, pročelnik HGSS-a rekao je da je policija postupala u skladu s trenutnom klasifikacijom.

"Ne bih špekulirao jesu li trebali biti zadržani ili ne. Želimo samo da sankcija bude u skladu s onim što su počinili", poručio je. Napominje da to nema veze s napadom na HGSS. "Mi jesmo služba koja provodi svoje aktivnosti i to ima jednu težinu, ali ovdje se mogao zateći bilo koji civil", kazao je Brozičević.

Pročitajte više