HGSS izabrao novog šefa

Foto: HGSS

ODLUKOM Vijeća Stanica HGSS-a, za novog pročelnika Hrvatske gorske službe spašavanja u subotu je u Gospiću izabran Josip Brozičević, koji je na toj volonterskoj dužnosti zamijenio prethodnog pročelnika Josipa Granića, izvijestio je danas HGSS.

Jučer, 3. prosinca, održano je Vijeće Stanica u Gospiću. Josip Brozičević, dosadašnji dopročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja, izabran je za novog pročelnika Službe", priopćio je HGSS. Vijeće Stanica HGSS-a, koje čine predstavnici 25 Stanica u Hrvatskoj, dalo je povjerenje Josipu Brozičeviću za ovu odgovornu, moralnu, volontersku i nadasve časnu dužnost", stoji u priopćenju.

"Temelj i najveća vrijednost HGSS-a je da njeni ljudi nesebično daju cijelog sebe za spašavanje ljudskog života"

Predstavnici svih Stanica na ovom Vijeću, i prije svega kolege, prepoznali su vrijedan, stručan i odgovoran 19-godišnji Josipov spašavateljski staž pa tako snažna podrška iz cijele Hrvatske nije bila upitna, dodaje se.

"Temelj i najveća vrijednost Hrvatske gorske službe spašavanja su njeni ljudi, koji više od 70 godina nesebično daju cijelog sebe samo s jednim ciljem, a to je spasiti ljudski život. Nemali broj puta to su i učinili kada nije mogao nitko drugi. Uz tako motivirane i stručne kolege i podršku matične Stanice kao i podršku svih ostalih Stanica obavljati ovu odgovornu i časnu funkciju bit će sigurno jednostavnije i lakše".

Novi pročelnik zahvalio je kolegama na podršci te istaknuo da jedino zajedno, uz međusobno uvažavanje, podršku i poštivanje mogu biti još bolji i realizirati zadane strateške ciljeve Službe. Brozičević je zamijenio Josipa Granića, koji je dužnost pročelnika obnašao prethodne četiri godine, a od sada obnaša funkciju izvršnog pročelnika. Za dopročelnika Službe izabran je Marko Rakovac.

Pročitajte više

 

Pročitajte više