HGSS-ovi psi u jednoj večeri pronašli dvije osobe: "Tesli je ovo bila prva akcija"

Foto: HGSS

POTRAŽNI psi HGSS-a sinoć su, u dvije odvojene akcije, pronašli dvije osobe za kojima se tragalo. Već iskusni pas Adi je pomogao pronaći starijeg muškarca u Slatini. Muškarac je nestao u jutarnjim satima, a pronađen je oko 23.30 ispod nadvožnjaka. Bio je dezorijentiran i u blagoj hipotermiji, a tim spasitelja ga je nakon utopljavanja predao ekipi Hitne pomoći u 23:55.

"U sat i pol vremena, zahvaljujući našoj njuški Adiju i ekspertima iz potražnog tima, čovjek je pronađen i predan timu Hitne pomoći. Adi je očito odlučio u brojkama pokazati koliko je vrijedan član HGSS-a Ovo mu je već šesti pronalazak nestale osobe, a drugi u samo tjedan dana! Vjerni prijatelj i član jako puno nam je pomogao i u traganju ispod ruševina nakon razornog potresa u Petrinji i Sisku", piše HGSS.

Prva akcija njemačke ovčarke Tesli

Otprilike u isto vrijeme su spasioci HGSS-a na području općine Lobor pronašli nestalu osobu. U potrazi su im pomagali mještani i njemačka ovčarka Tesli. Njoj je ovo bila prva akcija spašavanja.

"Noćna potraga sretno je završena ponajprije zahvaljujući našoj Tesli. Dokazala se na svom zadatku i mještanima, policiji i nama u HGSS-u omogućila koji sat sna više. Ovo je drugi pronalazak osobe uz pomoć psa u samo jednom danu. Oni nisu samo naši prijatelji, nego i vjerni kolege i partneri", piše HGSS.

 

Pročitajte više