HND osudio napade na novinarku iz Slavonskog Broda

Screenshot: SBplus

HRVATSKO novinarsko društvo (HND) najoštrije je osudilo grube verbalne napade na novinarku portala SBplus Željku Gavranović koji su se dogodili jučer u dvorištu Industrijsko-obrtničke škole u Slavonskom Brodu dok je obavljala radni zadatak.

Kolegica Gavranović izvrijeđana je u dvorištu Industrijsko-obrtničke škole gdje je zajedno s drugim kolegama pokušala razgovarati s djelatnicima škole i roditeljima o maturantskom kostimu s natpisom "Za norijadu spremni" i držanju razrednice tih učenika.

Razrednica je, navodi HND, fotografiju s učenicima u spornim kostimima, na kojoj neki od njih dižu desnicu u zrak, objavila na svojem profilu na Facebooku.

"Neprihvatljivi ispadi bijesa"

"Umjesto kulturnog dijaloga, kolegica Gavranović doživjela je neprihvatljive ispade bijesa pojedinih djelatnika škole, pogrdne nazive i vrijeđanje. Najporaznije je pritom da su napadači djelatnici prosvjetne ustanove, koji bi mladima trebali poslužiti kao primjer", kaže se.

Nažalost, nije ovo prvi put da se novinare napada zbog iznošenja činjenica te da ih se ometa u obavljanju posla, dok se o pravim uzrocima problema ne želi razgovarati, upozorava se u priopćenju HND-a.

Pročitajte više