Ministar Horvat se hvali: Svetoj Nedelji smo darovali zemljište za Rimčev kampus

Foto: Facebook, Index

DARKO HORVAT, čovjek za kojega smo morali provjeriti na stranicama vlade čega je uopće ministar, a sad je ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, pohvalio se na svom Facebook profilu uspjehom Mate Rimca.

Kaže da mu je iznimno drago što je priča, započeta prije pola godine, dobila epilog potpisom ugovora između Svete Nedelje i Rimac Automobila te da je Ministarstvo Svetoj Nedelji darovalo zemljište površine 249.463 m2, na kojem bi se do 2023. trebao izgraditi potpuno novi kampus Rimac Automobila.

Evo cijelog statusa:

"Prije nešto više od pola godine započeli smo razgovore u kojima nam je Mate Rimac predstavio svoj veliki san 👉 megaprojekt izgradnje proizvodnog i istraživačko-razvojnog kampusa Rimac Automobili, vrijednog više od milijardu i pol kuna.👏

Iznimno mi je drago što je ova priča dobila svoj epilog u petak, potpisom ugovora između Grada i tvrtke #Rimac automobili.

Ovdje će u budućnosti stasati brojni mladi inženjeri koji će razvijati tehnološke proizvode iznimno velike dodane vrijednosti.

U tu svrhu, Ministarstvo je gradu Sveta Nedelja darovalo zemljište površine 249.463 m2, na kojem bi se do 2023. trebao izgraditi potpuno novi kampus, testna staza, uredi, radni prostori, smještajni kapaciteti i muzej.👍

Sinergija države i lokalne vlasti

Sve ovo još jednom pokazuje da se kroz sinergiju državne razine i jedinice lokalne samouprave može poduprti svaka dobra ideja te stvoriti kvalitetno poduzetničko okruženje.

Isto tako, ovo je i pozitivan primjer stavljanja u funkciju neaktivne državne imovine.

Čestitke Rimcu na inicijativi i viziji te puno sreće u realizaciji ovog sjajnog projekta❗️👏"

Stigao je i komentar

Na svoj post dobio je vrlo zanimljiv komentar:

Podsjetimo, iz Rimac Automobila početkom tjedna su otkrili kako krajem godine kreću u izgradnju kampusa na području Kerestinca. Nova lokacija nalazi se samo nekoliko kilometara od trenutnog sjedišta Rimac Automobila i nalazi se na zemljištu od 200.000 m², dok će izgrađena površina doseći oko 100.000 m². Očekuje se da će biti dovršena do 2023. godine. Prostori su dizajnirani da bi bili prijateljski, otvoreni i topli, s dodanim elementima zabave. Istodobno, sukladno statusu tvrtke kao tehnološkog predvodnika, bit će moderni, osvijetljeni i nadahnuti prirodnim okruženjem.

Rimac: Želio sam da to bude nešto posebno

"Želio sam da to bude nešto posebno. Nigdje nisam vidio nešto slično kao što mi planiramo. Ova lokacija nam to omogućuje. Odmah je ispred Zagreba, u prirodi je, htjeli smo spojiti visoku tehnologiju i prirodu. Htjeli smo da ljudi mogu doći, sve je rađeno da se zaposlenici dobro osjećaju, da imaju dodatne sadržaje poput vrtića, restorana, teretana. Mi imamo osigurano financiranje, imamo sve, projekt, dokumentaciju, sve za predaju za građevinsku dozvolu. Imamo sve osigurano, financije su osigurane s našim investitorima i bankama, želimo dati puni gas, želimo punom parom naprijed! Želimo početi raditi", rekao je Rimac prilikom potpisivanja ugovora.

"Moramo investirati svojih 10 milijuna eura da bismo imali struju"

"Moramo izgraditi trafostanicu, moramo sami investirati 10 milijuna eura za to. U Hrvatskoj to nažalost ide tako da investitor mora platiti infrastrukturu da bi dobio struju", rekao je Rimac tada dodajući da se nada da će kampus biti otvoren 2023. godine.

"Ako neće biti otvoreno, mi ćemo kao firma biti u velikom problemu. Nešto kasnije nadam se da će tu biti i oko 2500 zaposlenika", rekao je Rimac.

Pročitajte više