Horvatinčić opet zatražio odgodu odlaska u zatvor

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

TOMISLAV HORVATINČIĆ, pravomoćno osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zbog izazivanja pomorske nesreće u kojoj je poginuo talijanski par, danas je od zagrebačkoga Županijskoga suda zatražio da mu se odlazak u zatvor odgodi za još pola godine.

>> Horvatinčić traži odgodu zatvora jer mu se pogoršalo, mi smo ga snimili na kavi

Naime, Horvatinčić se sutra trebao javiti na odsluženje kazne nakon što je već nekoliko puta tražio i dobivao odgodu odlaska u zatvor zbog teškoga zdravstvenoga stanja. Zadnji put mu je odobrena odgoda jer je rekao da mora na operaciju u Beč. No zbog korone je operacija otkazana te je dobio novi termin za 26. veljače ove godine.

Horvatinčić je sada od suda zatražio ukupno 6 mjeseci odgode radi postoperativnog oporavka, piše Jutarnji list.

>> Svađa zbog Horvatinčića. Turudić: Ljudi s malignim bolestima trebaju u zatvor?

Zagrebački Županijski sud je danas nakon zaprimanja Horvatinčićeva zahtjeva zatražio od zatvorske bolnice u Svetošimunskoj procjenu Horvatinčićeve dokumentacije, odnosno procjenu argumenata koje je naveo u zahtjevu. Zatvorska bolnica već je u nekoliko navrata dala mišljenje da Horvatinčić ne može obaviti operaciju u Hrvatskoj. 

Nakon pribavljanja mišljenja bolnice, sudac izvršenja će odlučiti hoće li Horvatinčiću odobriti odgodu odlaska u zatvor. Horvatinčić na njegovu odluku ima pravo žalbe.

Pročitajte više

 

Pročitajte više