HRT obrisao neugodnu vijest o budućem ministru. On im je u Nadzornom odboru

Foto: Josip Regovic/PIXSELL, Screenshot HRT, Index

BUDUĆI ministar financija Marko Primorac i njegova supruga Iskra, također visoka državna dužnosnica, u veljači prošle godine cijepili su se preko reda. Nakon što su Index i niz drugih medija izvijestili o tome, Primorac i supruga su preko odvjetničkog ureda od Indexa i drugih tražili da uklone članak.

Učinili su to uz tanko obrazloženje da za tu informaciju više ne postoji interes javnosti pa nema smisla da ostane upisana na Googleu.

I Index i većina medija koji su objavili vijest odbili su je ukloniti. 

HRT obrisao vijest 

No najmanje jedan medij jest uklonio vijest o cijepljenju Marićevog nasljednika i njegove supruge preko reda. Taj medij je HRT. 

Iako je HRT u veljači 2021. godine objavio da su se Primorci cijepili preko reda, taj je članak obrisan, primijetila je Mirovina.hr. Nije jasno u kojem je točno trenutku i s kojim razlogom HRT uklonio vijest.

Primorac je zamjenik predsjednika Nadzornog odbora HRT-a

No zato se zna da je budući ministar Marko Primorac, uz to što je profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i član Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, od prosinca 2021. godine zamjenik predsjednika Nadzornog odbora HRT-a.

HRT smo upitali kada su i zašto obrisali vijest o cijepljenju preko reda Marka Primorca i njegove supruge. Pitali smo ih jesu li to učinili zbog dopisa odvjetnika Primorčevih te jesu li bili pod pritiskom zamjenika predsjednika NO-a HRT-a i budućeg ministra financija Marka Primorca. Također smo izravno pitali je li i preko koga Primorac na bilo koji način urgirao za uklanjanje članka.

Odgovore ćemo objaviti kada ih dobijemo. 

Pročitajte više