Hrvat preživio potres u Turskoj: "Tek danas sam se uspio izvući iz Gaziantepa"

Ilustracija: EPA

LUKA Piljan iz Hrvatske nalazi se u Turskoj, u gradu Gaziantepu koji je doživio strahote katastrofalnog potresa. Hrvat se tek danas uspio izvući iz razrušenog grada.

"Uteko sam. Ja i prijatelj smo u autu, u Ankari smo za sat vremena", rekao je Piljan za Danas.hr. On iz potresom pogođenog područja odlazi svojoj djevojci u Ankaru.

Stao je padati snijeg

"Očito smo dobili krivu informaciju, one snimke gdje su autoceste razrušene, to je malo južnije od nas. Jedno 20-ak kilometara. Na ovoj sjevernijoj cesti, to je nešto malo razbijeno i odmah su to sanirali, tako da odmah smo iz Gaziantepa otišli na autocestu i njome se vozimo cijelo vrijeme do Ankare", govori Hrvat.

Piljan kaže da više ne pada snijeg koji je padao na potresom zahvaćenim područjima. Piljan se nalazi u Turskoj jer mu djevojka tamo igra odbojku. Kaže da čekaju odluku odbojkaške federacije hoće li se prvenstvo nastaviti ili ne. 

"Možda će se klub premjestiti u neki grad u okolici. Bit ćemo par dana u Ankari pa ćemo vidjeti kako dalje. Mi smo uspjeli pobjeći od toga. Hvala Bogu", kaže Piljan za Danas.hr.

 

Pročitajte više