HZJZ i Medicinski fakultet u Zagrebu pozvali na cijepljenje bez naručivanja

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

HRVATSKI zavod za javno zdravstvo (HZJZ) i zagrebački medicinski fakultet najavili su u petak da prvi put u Zagrebu organiziraju cijepljenje protiv covida-19 bez naručivanja, a održat će se idući tjedan, 28., 29. i 30. lipnja u Školi narodnog zdravlja Andrija Štampar.

Termini cijepljenja su u ponedjeljak 28. lipnja i utorak 29. lipnja od 9 do 15 sati, a u srijedu 30. lipnja dvokratno od 8:30 do 11 sati te od 16 do 19 sati.

HZJZ u priopćenju ističe kako će se cijepljenje održati na adresi Rockefellerova 4, a cijepit će se samo prvom dozom, i to cjepivom Pfizer.

Potrebno uzeti osobnu i zdravstvenu

Cijepljenje je predviđeno isključivo za građane koji imaju osiguranje HZZO-a (MBO), pa je na cijepljenje potrebno ponijeti važeću osobnu iskaznicu i važeću zdravstvenu iskaznicu. 

Zbog vremenskih uvjeta mole se građani starije životne dobi i oni s kroničnim bolestima da na cijepljenje dođu u ranijem terminu, dok mlađe osobe mogu doći pred kraj navedenih termina kao što je navedeno u rasporedu, savjetuje HZJZ.

U ponedjeljak, 28. lipnja. i utorak, 29. lipnja cijepljenje je organizirano od 9 do 15 sati. Od 9 do 11 sati cijepit će se osobe u dobi od 65 i više godina te osobe s kroničnim bolestima. U terminu od 11 do 13 sati osobe u dobi od 40 i više, a od 13 do 15 sati na redu su mlađi od 40 godina.

U srijedu 30. lipnja cijepit će se dvokratno, od 8:30 do 11 sati te od 16 do 19 sati.

U razdoblju od 8:30 do 11 sati cijepit će se osobe u dobi od 65 i više godina te osobe s kroničnim bolestima. Od 16 do 17 sati mlađi od 40 godina, a u terminu od 17 do 19 sati cijepit će se osobe u dobi 40 i više godina. 

"Molimo građane da ponesu vodu, nešto za pojesti, suncobran ili kišobran, da odjenu laganu odjeću od prirodnih materijala te molimo za razumijevanje kod čekanja i procedure na cijepljenju. Misli na druge. Cijepi se! Pobijedimo pandemiju zajedno", poručio je HZJZ. 

Također, pjevač Đani Stipaničev će nakon cijepljenja u srijedu 30. lipnja održati koncert na obližnjem Langovom trgu na Gupčevoj zvijezdi s početkom u 19:30, a ulaz je slobodan.

Inače, osim HZJZ-a, i ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo (NZJZ) "Dr. Andrija Štampar" Zvonimir Šostar u četvrtak je najavio kako će NZJZ idući tjedan, od utorka do petka, organizirati dane otvorenih vrata te će tri cijepna punkta u Zagrebu (Dom sportova, Jelkovec i Malešnica) biti otvorena za cijepljenje prvom dozom bez prethodne najave. Javni poziv će uslijediti uskoro. 

Pročitajte više