Ina će radnicima isplatiti dodatak od 5% osnovne mjesečne bruto plaće

Foto: Igor Kralj PIXSELL

SVJESNA posljedica koje globalna ekonomska kretanja i trenutačni inflatorni pritisci imaju na primanja radnika, Uprava Ine donijela je odluku o posebnoj isplati koju će dobiti svi radnici društava Ina Grupe u Hrvatskoj, odnosno gotovo 8000 radnika, stoji u njihovom priopćenju koje prenosi Media servis.

"Svakom svojem radniku Ina će dodatno isplatiti 5% njegove osnovne mjesečne bruto plaće za razdoblje od šest mjeseci. Prvi dio te posebne isplate radnici Ine dobit će u rujnu, a drugu polovinu u prosincu 2022. Nastavak je to ciklusa unapređenja materijalnog položaja radnika u Ina Grupi koji je počeo kolektivnim pregovorima krajem 2021. te rezultirao povećanjem ukupnih materijalnih prava putem dodataka kolektivnih ugovora od travnja 2022.

Investicija iznosi milijuna kuna

Ciklus je nastavljen u srpnju 2022. povećanjem plaća radnika na temelju učinkovitosti te se zaokružuje posebnim isplatama u rujnu i prosincu 2022. godine. Ukupna investicija u povećanje plaća i materijalnih prava naših radnika iznosi gotovo 54 milijuna kuna. Dodatno na gornje korekcije materijalnih prava i plaća radnika kompanija je u 2022. godini isplatila radnicima bonus u ukupnom iznosu višem od 135 milijuna kuna za izvanredni doprinos poslovnim rezultatima", stoji u priopćenju.

"Ina Grupu pokreću ljudi"

"Jedna od osnovnih vrijednosti na kojima se temelji naše poslovanje su ljudi. Ina Grupu pokreću ljudi i upravo su oni zaslužni za sva naša postignuća. Cijenimo doprinos svakog radnika i menadžera koji nam omogućuju da budemo vodeća hrvatska kompanija te im na ovaj način želimo zahvaliti i pokazati koliko su nam važni. Svjesni smo ekonomskih zbivanja i njihovih posljedica te ćemo kao i dosad nastaviti pružati podršku našim radnicima njegujući dobar socijalni dijalog u kompaniji", izjavio je Sándor Fasimon, predsjednik Uprave Ine.

Pročitajte više

 

Pročitajte više