Iskoristi priliku – još pet dana traju prijave za besplatnu edukaciju za poduzetnike

Foto: PR

U SKLOPU projekta Uplift koji je prošle godine pokrenuo Mastercard, a koji na jednom mjestu okuplja vijesti, informacije i edukativan sadržaj namijenjen mikro, malim i srednjim poduzetnici kako bi olakšao rast i razvoj njihovog poslovanja, osmišljen je i jedinstveni edukativni program – Uplift akademija. Nakon uspješne prve sezone akademije koju provodi Algebra, otvoren je natječaj za drugu sezonu koji traje do nedjelje, 2. listopada. Svi zainteresirani vlasnici mikro, malih i srednjih poduzeća iz područja turizma, ugostiteljstva, uslužnih i pripadajućih djelatnosti mogu do početka listopada prijaviti sebe ili svoje zaposlenike na natječaj za stipendije putem obrasca dostupnog na Uplift.hr.

Kao i u prvoj sezoni, i u drugoj su projekt Uplift, a samim time i Uplift akademija, usmjereni na sektor turizma i ugostiteljstva kao krucijalnih grana hrvatskog gospodarstva s ciljem stvaranja snažnijih poduzetnika koji kroz obrazovanje dobivaju alate za postizanje konkurentnosti u digitalno doba. Uplift akademija je jedina edukacija takve vrste u Hrvatskoj koja svoj program temelji na modernom pristupu, uzimajući u obzir aktualne tržišne trendove, ali i specifičnosti turističkog sektora.

Ovogodišnji će edukativni program biti prilagođen u odnosu na prvu sezonu, i to u skladu s povratnim informacijama prve generacije polaznika. Tako će druga sezona Uplift akademije trajati nešto kraće, odnosno, edukacija starta u studenom 2022., a završit će u ožujku 2023. i ukupno će se sastojati od 100 nastavnih sati. Predavanja ostaju online kako bi priliku za sudjelovanje mogli dobiti poduzetnici iz svih dijelova Hrvatske, a ukupno će biti dodijeljene 32 stipendije.

Uplift akademija imat će deset seminara: leadership, alati digitalne transformacije, poduzetništvo i inovacije, upravljanje destinacijom, održivi turizam, turizam i ekonomija doživljaja, platforme i poslovni modeli temeljeni na internet stvari (IoT), četvrta industrijska revolucija i industrija 4.0, posvećenost rastu i rezultatima te korisničko putovanje.

Veliki naglasak Uplift akademije je na mentorskom programu, odnosno na dijelu edukacije u kojem stipendisti podijeljeni u timove, a pod vodstvom mentora, osmišljavaju konkretne projekte i provedbu istih što će prezentirati na završnom natjecanju pred žirijem te tako dobiti priliku za novčanu nagradu.

Uplift u drugoj sezoni ima još novosti, a jedna od njih je program e-mentoriranja gdje svi čitatelji stranice Uplift.hr imaju mogućnost poslati upit vezan uz njihovo poslovanje te tražiti pomoć, odnosno savjet, od jednog od osam stručnjaka koji im stoje na raspolaganju ovisno o poslovnom području koje ih interesira. Više informacija o svemu kao i brojne inspirativne intervjue i članke o poduzetništvu možete pronaći na uplift.hr.

Pročitajte više