Ispovijesti stanovnika pogođenih potresom: Mislili smo da je apokalipsa

STANOVNICI nekih od gradova koje su pogodili današnji potresi u Turskoj rekli su da osjećaju  šok i strah zbog dva tako velika uzastopna potresa.

Tulin Akkaya, koja živi u Diyarbakiru, oko 450 kilometara istočno od mjesta gdje su se potresi dogodili, rekla je da se još uvijek pokušavala sabrati nakon prvog potresa, kada se dogodio drugi.

"Jako sam uplašena. Jako me bilo strah jer živim na najvišem katu", rekla je novinskoj agenciji AFP. "U panici smo izjurili van. Ne mogu se sada vratiti u stan - ne znam što će se sljedeće dogoditi."

Epicentar prvog potresa, jačine 7.8, bio je u blizini grada Gaziantepa, dok je drugi, jačine 7.5, bio oko 128 kilometara sjeverno, u pokrajini Kahramanmaras.

Melisa Salman, koja živi u Kahramanmarasu, rekla je da život u zoni potresa znači da je navikla "biti potresena", ali da je danas "prvi put da smo doživjeli ovakvo nešto". "Mislili smo da je to apokalipsa", rekla je.

Halis Aktemur, još jedan stanovnik Diyarbakira, bio je među prvima koji su stigli na lice mjesta nakon urušavanja prve velike zgrade u gradu te se pridružio ostalima pomažući u izvlačenju preživjelih iz ruševina.

"Uspjeli smo spasiti troje ljudi, ali dvoje je bilo mrtvo", rekao je. "Nakon drugog potresa ne mogu nikamo ići. Mislim da će im opet trebati moja pomoć."

Pročitajte više